Trending

Εκτός κυκλοφορίας από αύριο η New Day

Η New Day, η πρώτη νέα εφημερίδα που κυκλοφόρησε στη Βρετανία σε διάστημα τριάντα ετών, θα διακόψει αύριο την κυκλοφορία της, μόλις εννέα εβδομάδες μετά την εμφάνισή της στα περίπτερα, εξαιτίας των χαμηλών πωλήσεων, ανακοίνωσε ο όμιλος Trinity Mirror.

"Αν και η New Day δέχθηκε πλήθος θετικών κριτικών και προκάλεσε αίσθηση στο Facebook, η κυκλοφορία της υπολείπεται των προσδοκιών μας", εξηγεί ο όμιλος Trinity Mirror σε ανακοίνωσε που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του. "Για τον λόγο αυτόν, αποφασίσαμε να διακόψουμε την κυκλοφορία από τις 6 Μαΐου 2015", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου που εκδίδει επίσης την Daily Mirror. H New Day κυκλοφόρησε στο τέλος του Φεβρουαρίου, σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από συρρίκνωση του αναγνωστικού κοινού και των διαφημιστικών εσόδων.

Έχοντας επιλέξει να δώσει έμφαση στην κατανάλωση και στο life style, η εφημερίδα προσέβλεπε σε ένα "κοινό γυναικών και ανδρών που αναζητούν κάτι διαφορετικό που σήμερα λείπει", διαφήμιζε τότε η Trinity Mirror. Η κρίση του Τύπου έπληξε στο τέλος του Μαρτίου και τη βρετανική εφημερίδα The Independent, που αναγκάστηκε να καταργήσει την έντυπη έκδοσή της και να περιοριστεί στην ηλεκτρονική της έκδοση, έπειτα από την κάθετη πτώση των πωλήσεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νεότερη Παλαιότερη