Trending

Επενδυτικά κεφάλαια ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην Αθήνα

«Δεν είναι συνέδριο για hedge funds, εάν δεν βγει κάποιος να προτείνει ελληνικές τραπεζικές μετοχές», τουίταρε ο δημοσιογράφος του «Forbes» Αντουάν Γκάρα, την ώρα που από το βήμα του Sohn Investment Conference στη Νέα Υόρκη ο Ρίτσαρντ Ντάιτζ εξηγούσε γιατί του αρέσουν οι ελληνικές τράπεζες και τα ελληνικά ομόλογα. 

Η αλήθεια είναι ότι τα hedge funds έχουν πάντα την Αθήνα στα ραντάρ τους, αφότου ξέσπασε η κρίση, αφού οι fund managers ξέρουν καλά ότι, για να βγάλουν αξιοπρεπείς αποδόσεις σε εποχές μηδενικών επιτοκίων, θα πρέπει να είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν τεράστιο επενδυτικό ρίσκο. 

Ομως, τα πονταρίσματα στην Ελλάδα έχουν αποδειχθεί δίκοπο μαχαίρι ακόμα και για κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της Wall Street. Ενώ κάποιοι «κάηκαν» στοιχηματίζοντας στις ελληνικές τράπεζες, άλλοι έβγαλαν δισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως από τα κρατικά ομόλογα. 

Ισως έτσι να εξηγείται το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που ο γαμπρός της Χίλαρι Κλίντον τα «μαζεύει» και φεύγει από την Ελλάδα, έχοντας χάσει το 90% των χρημάτων των πελατών του, άλλα hedge funds στήνουν ένα νέο trade στη χώρα, ποντάροντας σε τράπεζες, ομόλογα αλλά και σε κόκκινα δάνεια ή distressed επιχειρήσεις, με την πεποίθηση ότι η συμφωνία για το χρέος θα φέρει την επενδυτική «ανάσταση» της χώρας.
ependisinews.gr
Νεότερη Παλαιότερη