Trending

Επίσημη δυσφορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αθήνα

Αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες βρίσκονται οι εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ για τη πώληση και επαναμίσθωση 28 ακινήτων του Δημοσίου, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία της πλευράς των Ευρωπαίων εταίρων.

Σύμφωνα με την "Καθημερινή", την περασμένη Παρασκευή ο κ. Dijsselbloem απέστειλε επιστολή στα μέλη του EWG όπου τα ενημέρωσε ότι "παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσακαλώτου ότι θα αλλάξει τον νόμο μέσα σε 2-4 εβδομάδες για το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων, δίνοντας ασυλία στους εμπειρογνώμονες μας, αυτοί έχουν κληθεί να καταθέσουν την Παρασκευή".

Η επιστολή συνεχίζει αναφέροντας ότι "ενόψει της δέσμευσης του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα για την προστασία αυτών των τριών εμπειρογνωμόνων, θα εκτιμούσαμε αν ο Γεώργιος (σ.σ. Χουλιαράκης) μπορούσε να επιβεβαιώσει η πότε η νέα νομοθεσία θα περάσει και σε ποιες άλλες ενέργειες θα προβεί η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία τους στο μεταξύ".    

Κλείνοντας, η επιστολή (την οποία έχει στην κατοχή της η "Κ") τονίζει ότι υπάρχει ανησυχία για το θέμα  και οι αλλαγές στον νόμο που αφορά το ταμείο αποκρατικοποιήσεων "θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως προτεραιότητα".

Νεότερη Παλαιότερη