Trending

Εξελίξεις στον Πήγασο από Μπόμπολα

Απόλυτος αναβρασμός επικρατεί στον όμιλο Πήγασος καθώς η ιδιοκτησία της οικογένειας Μπόμπολα αφήνει πλέον ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα ισχυριζόμενη στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι οι οριστικές αποφάσεις για το αν θα κρατήσει την εταιρία θα ληφθούν στο τέλος Ιουνίου. 

Την ίδια στιγμή οφείλει μισθούς στο προσωπικό από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου (τρεισήμισι μήνες) ενώ δεν προσδιορίζει καν πότε θα καταβληθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιανουαρίου δηλώνοντας ότι θα συζητηθεί από … εβδομάδα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2015 ο όμιλος είχε έσοδα 44 εκ Ευρώ και ζημίες 63 εκ Ευρώ. 
Η καθαρή θέση του ομίλου είναι αρνητική κατά 146 εκ Ευρώ ενώ της μητρικής είναι θετική κατά το ποσό των 12 εκ Ευρώ και κατά συνέπεια με βάση το γράμμα του νόμου δεν υποχρεούται σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Το σύνολο υποχρεώσεων του ομίλου είναι 207 εκ Ευρώ και της μητρικής 110 εκ Ευρώ.

Η εταιρία έχει υποστεί σοβαρή επίπτωση στην καθαρή της θέση καθώς η αξία της Τηλέτυπος υπολογίστηκε ως μηδενική. Οι χρεωστικοί τόκοι του ομίλου ήταν το 2915 , 12,8 εκ Ευρώ και της εταιρίας 8 εκ Ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ο ίδιος ο κ Φώτης Μπόμπολας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων υπάρχει συμφωνία με τις τράπεζες έως το τέλος Ιουνίου προκειμένου να αποδίδεται μέρος των εισπράξεων της Πήγασος για την κάλυψη υποχρεώσεων για τόκους ώστε να μην υπάρξει καταγγελία των δανείων. Επισημαίνεται ότι ο βασικός μέτοχος το 2015 εισέφερε στην εταιρία ποσό 3,4 εκ Ευρώ έναντι μελλοντικής αύξησης κεφαλαίου.

Η οικονομική κατάσταση της Πήγασος είναι προφανές πως είναι δύσκολη και αναμένεται να επηρεαστεί και από τις εξελίξεις στον Τηλέτυπο οι οποίες μέχρι στιγμής δεν είναι ενθαρρυντικές. Σε κάθε περίπτωση είναι εμφανές ότι χωρίς την εισφορά νέου κεφαλαίου από τους βασικούς μετόχους και αναδιάρθρωση δανεισμού η προοπτική είναι δυσοίωνη. 
bankingnews.gr
Νεότερη Παλαιότερη