Trending

Έρχονται αλλαγές στη Διοίκηση της Εθνικής;

Αν λόγω νόμου – αποκλειστικά λόγω νέου νόμου – τελικώς η Λούκα Κατσέλη δεν καταφέρει να παραμείνει πρόεδρος της Εθνικής και υποχρεωτικά πρέπει να αντικατασταθεί, πιθανότερο σενάριο είναι νέος πρόεδρος της Εθνικής να αναλάβει ο Γιώργος Προβόπουλος.

Πρωτίστως πρέπει να αναφέρουμε ότι από το περιβάλλον της Λούκας Κατσέλη αναφέρεται ότι η κυβέρνηση θα φέρει τροπολογία στον νόμο για τα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών και ο SSM θα αποδειχθεί αυτή την τροποποίηση και έτσι η Λούκα Κατσέλη θα παραμείνει στην θέση της προέδρου της Εθνικής τράπεζας. 

Αν όμως ο SSM επιμείνει και απορρίψει την τροποποίηση που σχεδιάζεται τότε θα πρέπει να αναζητηθεί μια άκρως θεσμική λύση….

Σε αυτή την περίπτωση Πρόεδρος στην Εθνική θα μπορούσε να αναλάβει ο Γιώργος Προβόπουλος πρώην διοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ο Γιώργος Προβόπουλος είναι αποδεκτός 100% από την ΕΚΤ και τον SSM ενώ και η κυβέρνηση θα ήθελε ένα θεσμικό πρόσωπο ως αντιστάθμισμα στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. 

Αν και οι σχέσεις Στουρνάρα – κυβέρνησης έχουν αποκατασταθεί ο Προβόπουλος θα μπορούσε να καταστεί ο άλλος θεσμικός πόλος στο ελληνικό banking. 
bankingnews.gr
Νεότερη Παλαιότερη