Trending

Folli-Follie Group: Επένδυση 10 εκατομμυρίων €

Την Πέμπτη 19 Μαΐου, ο Όμιλος FF Group εγκαινίασε, με μία εντυπωσιακή εκδήλωση, ένα ιστορικό κτίριο στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, με στόχο να αποτελέσει το νέο σημείο αναφοράς της πόλης.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η συνολική επένδυση του Ομίλου για την ανακαίνιση και λειτουργία του κτιρίου, συνολικού εμβαδού 5.000 m2, ανέρχεται στα €10 εκατ.

Στο κτίριο εγκαινιάστηκε το νέο flagship κατάστημα "Collective”, που καταλαμβάνει τρεις ορόφους, συνολικής έκτασης 1.200 m2 και εντυπωσιάζει και αυτό με την ιδιαίτερη εσωτερική αρχιτεκτονική του. Συνδυάζοντας το κλασικό με το minimal στοιχείο, δίνοντας έμφαση στις αμέτρητες μάρκες ρούχων που διαθέτει, αλλά και την άνετη περιήγηση των επισκεπτών στο κατάστημα, το νέο "Collective” έρχεται να προστεθεί στα τρία ήδη υπάρχοντα καταστήματα στην αγορά της Ρουμανίας. 

Στον τελευταίο όροφο του κτιρίου, ο οποίος διαθέτει εντυπωσιακή θέα στο κέντρο του Βουκουρεστίου, αναμένεται να λειτουργήσει το εστιατόριο "Biutiful", και μαζί με το κατάστημα Collective θα καταστήσουν το κτίριο τον νέο προορισμό shopping και διασκέδασης. Τέλος, το κτίριο διαθέτει χώρους που προορίζονται για γραφεία, ιδιαίτερα ευρύχωρους με μεγάλα παράθυρα, προσφέροντας μοναδική θέα στο Εθνικό Θέατρο και την Πλατεία Πανεπιστημίου, δημιουργώντας παράλληλα ένα "business center”, στο κέντρο της πόλης.

Ο κύριος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου δήλωσε χαρακτηριστικά:  "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί μέσα από τη νέα λειτουργία του σπουδαίου αυτού κτηρίου, ο Όμιλος FF Group ενισχύει περαιτέρω την 20ετή πλέον δυναμική του παρουσία στην αγορά της Ρουμανίας. Μια αγορά που παρά τις δύσκολες εποχές που έχει βιώσει η χώρα, κατάφερε να ορθοποδήσει και να αναπτυχθεί, δίνοντας μας ακόμη περισσότερους λόγους να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτή. Η ανακαίνιση του κτιρίου, καθώς και το νέο κατάστημα Collective που εγκαινιάζουμε σήμερα επιβεβαιώνουν τα στρατηγικά πλάνα του Ομίλου σχετικά με την ανάπτυξή μας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων".  

Το ιστορικό κτίριο της οδού Ion Campineanu 2 βρίσκεται στο δρόμο που οδηγούσε κάποτε στο επιβλητικό παλάτι, το σημερινό Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας. Το κτίριο χρονολογείται στις αρχές του 1900 και συνδυάζει στοιχεία αρχιτεκτονικής του Μεσοπολέμου και Art Nouveau με μοντέρνες λεπτομέρειες μινιμαλιστικού χαρακτήρα. Στο εσωτερικό του η διακόσμηση κινείται ανάμεσα σε κλασσικά και μοντέρνα στοιχεία και η αντίθεση με το εξωτερικό αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για τον επισκέπτη.
Νεότερη Παλαιότερη