Trending

Γνωστός επιχειρηματίας έχασε 35,3 εκατ. € σε 15 μέρες

Aπώλειες 35,3 εκατ. ευρώ έχει καταγράψει η αξία των μετοχών της Aegean που έχει στην κατοχή του ο βασικός μέτοχος της εταιρίας Θ. Βασιλάκης κατά το τελευταίο 15πενθήμερο. Στις 12 Μαΐου ο τίτλος της εταιρίας έκλεισε στο υψηλό έτους, στα 9,05 ευρώ και έκτοτε άρχισε να κινείται πτωτικά με τις πιέσεις να κορυφώνονται το τελευταίο τριήμερο, ενώ σήμερα έκλεισε στα 7,68 ευρώ.


Η μετοχή της Αegean δυσκολεύεται να παραμείνει πάνω από το όριο των 9 ευρώ, ενώ η εταιρία εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο του 2016 αύξηση 7% στα έσοδα της που διαμορφώθηκαν στα 147, 9 εκατ. ευρώ με ταυτόχρονη διεύρυνση των καθαρών ζημιών της στα 21,5 εκατ. ευρώ. Το αδύναμο πρώτο τρίμηνο χαρακτηρίζεται εποχικό φαινόμενο από τη διοίκηση της εταιρίας και οφείλεται στο γεγονός ότι ο στόλος της εταιρίας δεν αξιοποιείται κατά τη χειμερινή περίοδο, στη στήριξη νέων προορισμών εξωτερικού και το χειμώνα, αλλά και στη συνεχιζόμενη μείωση στο μέσο ναύλο εσωτερικού.

Στο μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες η εταιρία Γ.Μ. Χρυσαφίδης έχει προχωρήσει σε πωλήσεις μετοχών της Aegean που κατείχε. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις στο ΧΑ, η Γ.Μ. Χρυσαφίδης στις 20/5 πούλησε 500 μετοχές της Aegean, στις 23/5 πούλησε 2.500 μετοχές και στις 24/5 άλλες 3.000 μετοχές.
mononews.gr
Νεότερη Παλαιότερη