Trending

Η απρόσμενη ανακοίνωση της ΕΡΤ για τον αποκλεισμό από τη Eurovision

Τρεις ημέρες πέρασαν από τον ιστορικό αποκλεισμό της Ελλάδας από τον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision για πρώτη φορά από την αλλαγή των κανονισμών και η ΕΡΤ εξέδωσε μια ανακοίνωση που συζητείται πάρα πολύ.

Είναι γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος της κατακραυγής έπεσε στον Πρόεδρό της, Διονύση Τσακνή καθώς η ανάθεση της ελληνικής συμμετοχής θεωρήθηκε ότι ήταν δική του υπόθεση.

Όμως η απάντηση σήμερα ήρθε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη και είναι μάλλον μη αναμενόμενη.

Διαβάστε την ανακοίνωση:
""Είναι παράλογο, άδικο και κακόηθες να στοχοποιείται ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ, κος Τσακνής, για την επιλογή του τραγουδιού που έστειλε η ΕΡΤ στη Eurovision. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τη διοίκηση σε συλλογικό επίπεδο. Αυτό συμβαίνει σε κάθε μεγάλο οργανισμό. Εν προκειμένω, η ΕΡΤ απευθύνθηκε σε πολλούς καλλιτέχνες, ζητώντας τους να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Διαγωνισμό. 

Πολλοί αρνήθηκαν ευγενικά, για λόγους που αφορούν στο χαρακτήρα του ίδιου του θεσμού. Μπορεί το κοινό του διαγωνισμού να μη δικαίωσε την επιλογή του συγκροτήματος ARGO, αυτό όμως δεν καθιστά σε καμία περίπτωση την προσπάθεια μη έντιμη. 

Μία προσπάθεια που για πρώτη φορά κινήθηκε έξω από δισκογραφικές εταιρείες, χωρίς τη συμμετοχή εταιρειών παραγωγής, έξω από τις διαδικασίες που είχαν επιλεγεί μέχρι σήμερα. Δόθηκε λοιπόν μια ευκαιρία σε νέα παιδιά, άφθαρτους μουσικούς, στο συγκρότημα 'της διπλανής πόρτας', να δοκιμάσουν. 

Δεν πειράζει που δεν προκρίθηκαν, αξίζουν συγχαρητήρια για την προσπάθειά τους. Απλώς ενημερώνω ότι η 'χολή' που βγαίνει δεν είναι τόσο άδολη. Πολλοί επιθυμούν τη διαρπαγή του θεσμού από τη δημόσια τηλεόραση"
Νεότερη Παλαιότερη