ΤΕΛ. ΝΕΑ
25 Μαΐου 2016

ΚΚΕ: Ο κατήφορος δεν έχει τέλος

Για επιβράβευση και επικύρωση του αντιλαϊκού έργου της κυβέρνησης μετά τη συμφωνία στο Eurogroup κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με αφορμή τις χθεσινές εξελίξεις στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η συμφωνία επιβεβαιώνει ότι ο κατήφορος δεν έχει τέλος, αφού κάθε εκταμίευση δόσης έχει ως προϋπόθεση νέα αντιλαϊκά μέτρα.
»Αντίστοιχα και η όποια "ελάφρυνση" του χρέους, το οποίο δεν δημιούργησε ο λαός, θα συνοδευτεί με νέα πακέτα μέτρων στις διάφορες φάσεις συζήτησής του, ανεξάρτητα πώς θα εκφράζονται και πώς θα καταλήγουν κάθε φορά οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στο ΔΝΤ και σε τμήματα των αστικών τάξεων της Ε.Ε.».

Το ΚΚΕ προσθέτει ακόμη ότι «τα ψέματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαν κοντά ποδάρια, αφού οι νόμοι που μόλις ψηφίστηκαν δεν ήταν τα τελευταία δύσκολα μέτρα, όπως κορόιδευαν όλο το προηγούμενο διάστημα τα κυβερνητικά στελέχη».

Επίσης, σημειώνει ότι «ο νόμος λαιμητόμος για το ασφαλιστικό, η εκτόξευση της φορολογίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η παράδοση των κόκκινων δανείων σε funds, το συμπληρωματικό μνημόνιο-αυτόματος κόφτης, δεν ήταν οι τελευταίοι αντιλαϊκοί νόμοι της "τελευταίας δύσκολης στροφής", που υποσχόταν στον λαό η κυβέρνηση».

Προσθέτει δε, «πολύ περισσότερο που και η επόμενη αξιολόγηση προϋποθέτει νέα επίθεση, με αιχμή τα εργασιακά δικαιώματα, με ομαδικές απολύσεις, χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων. Άλλωστε, το έδαφος έχει ήδη προετοιμαστεί και με τις πρόσφατες απαιτήσεις που διατύπωσε ο ΣΕΒ και άλλες εργοδοτικές ενώσεις».