Trending

Βαγγέλης Μαρινάκης: επενδύει 12,5 εκατομμύρια δολάρια

Η Capital Maritime, του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη, έχει πραγματοποιήσει αγορές μετοχών της άλλης ναυτιλιακής του επιχειρηματία, Capital Product Partners (CPP) και ανακοίνωσε σχέδιο για την αγορά και άλλων τίτλων της εταιρίας. Συγκεκριμένα, η Capital Maritime έχει ήδη αποκτήσει 459.799 μετοχές της CPP, η οποία διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αξίας περίπου 1,7 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής.

Παράλληλα, σχεδιάζει ν’ αποκτήσει επιπλέον 5 εκατ. μετοχές της Capital Product ενώ το πρόγραμμα αγορών θα ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο. Σύμφωνα με την υφιστάμενη τιμή της μετοχής, οι νέες αγορές θα στοιχίσουν 12,5 εκατ. δολάρια και θα αυξήσουν το ποσοστό του βασικού μετόχου Ευάγγελου Μαρινάκη στην CPP από περίπου 18% κοντά στο 22%.

H μετοχή της CPP διαπραγματεύεται κοντά στο χαμηλό 52 εβδομάδων, που είναι τα 2,41 δολάρια, καθώς η χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας υποχώρησε σημαντικά τον περασμένο μήνα, όταν η διοίκηση της αποφάσισε να προχωρήσει σε μεγάλη μείωση του μερίσματος της, ενώ έχει επηρεαστεί αρνητικά και από το γενικότερο δυσοίωνο κλίμα των αγορών.

Οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης του Μαρινάκη και της Capital στην CPP, η οποία αποτελεί μία από τις 20 ναυτιλιακές που έχουν ναυλώσει τα πλοία τους στη Hyundai Merchant Marine (HMM).

H HHM, ως γνωστόν, αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα και εκτιμάται ότι θα επηρεάσει και τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρίες, μεταξύ των οποίων, εκτός από τη CPP, περιλαμβάνονται οι Navios Maritime Partners, Danaos, Zodiac Maritime και Eastern Pacific Shipping.
mononews.gr
Νεότερη Παλαιότερη