Trending

Μητσοτάκης: "Φλερτάρει" και με τη Δράση

Συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να... φλερτάρει με τα κόμματα και τα πρόσωπα που κινούνται ιδεολογικά στον χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου, αναζητώντας τη συγκρότηση των απαραίτητων συμμαχιών ενόψει πιθανών πολιτικών εξελίξεων τις οποίες δεν αποκλείει κατά τους επόμενους μήνες.

Έτσι, ύστερα από το άνοιγμα στο Ποτάμι, που πραγματοποιήθηκε εις διπλούν (ο ίδιος στο συνέδριο του Ποταμιού και ο Σταύρος Θεοδωράκης στο συνέδριο της ΝΔ), ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τείνει χείρα φιλίας και στη Δράση του Θόδωρου Σκυλακάκη. Αφορμή είναι το συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο και στο οποίο ο κ. Μητσοτάκης έχει ανταποκριθεί θετικά στη σχετική πρόσκληση για να απευθύνει χαιρετισμό.

«Είμαστε στην ίδια πλευρά του λόφου», είχε πει στις 27 Φεβρουαρίου και κάτι ανάλογο αναμένεται να πει και αύριο, την ίδια ώρα που ο κ. Σκυλακάκης, στενός πολιτικός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη, δηλώνει (Action 24): «Αισθάνομαι πιο κοντά στην ανάγκη να διαμορφωθεί μια ευρύτερη πολιτική συμμαχία με κορμό τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με βασική ατζέντα τις μεταρρυθμίσεις, τη μείωση του κράτους, τη μείωση της φορολογίας».

Το ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον βρίσκεται στους υπόλοιπους πολιτικούς που θα δώσουν επίσης το παρών στο συνέδριο της Δράσης. Μεταξύ άλλων, οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου (πρόεδρος Δικτύου για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη), Γιώργος Φλωρίδης και Σταύρος Μπένος, ο Σταύρος Θεοδωράκης (επικεφαλής Ποταμιού), ο Γιώργος Καμίνης (δήμαρχος Αθήνας), ο Χάρης Θεοχάρης (ανεξάρτητος βουλευτής) και ο Στέφανος Μάνος (ιδρυτής Δράσης).

Είναι κάποια από τα πρόσωπα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ίσως να μην απέκλειε από την «πλατιά συμμαχία» που οραματίζεται και όπως επανειλημμένα την έχει προσδιορίσει, με τη συμμετοχή ακόμα και όσων δεν είχαν μέχρι τώρα ιδεολογική σχέση με τη ΝΔ.
euro2day.gr
Νεότερη Παλαιότερη