ΤΕΛ. ΝΕΑ
14 Μαΐου 2016

Ομπράντοβιτς VS Ιτούδη: 13 χρόνια με τρέλανε αλλά είχε δίκιο

Δύο από τους στενότερους αθλητικούς συνεργάτες των τελευταίων δεκαετιών θα τεθούν αντιμέτωποι στον φετινό τελικό του Final-4 στη Γερμανία.

Και οι δύο αγαπητοί στο Ελληνικό φίλαθλο κοινό εξαιτίας της πολυετούς συνεργασίας τους ως προπονητής και βοηθός προπονητή στην εξάστερη ομάδα του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ.

Ο λόγος για τον Ζέλιμιρ Ιμπράντοβιτς και τον Δημήτρη Ιτούδη που θα τεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του Final-4 στο Βερολίνο ως προπονητές της Φενέρμπαχτσε και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντίστοιχα.

Στη συνέντευξη Τύπου πριν τον Τελικό ο Ομπράντοβιτς ήταν χειμαρρώδης προκαλώντας γέλια στην αίθουσα. Ανέφερε χαρακτηριστικά:
"Το 1999 πήρε μάλλον λάθος απόφαση από ό,τι φαίνεται (γέλια) 13 χρόνια από τη ζωή μας. Με τρέλαινε κάποια φορά σε προπονήσεις ή αγώνες, αλλά είχε δίκιο. Δεν τον αντιμετώπιζα ως βοηθό προπονητή, αλλά σαν κάτι ξεχωριστό, σαν κανονικό προπονητή, όπως είναι σήμερα".

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ιτούδης ανέφερε για τη σχέση τους:

«Ξέραμε πως θα δεχόμασταν ερωτήσεις για τη σχέση μας με τον Ζέλικο. Το ματς είναι μεταξύ Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ, οι δύο ομάδες θέλουν να κατακτήσουν το τρόπαιο, όμως υπάρχει σίγουρα και το ανθρώπινο κομμάτι. Όταν βρεθήκαμε με τον Ζέλικο υπήρχαν αμφιβολίες όπως σε όλες τις σχέσεις της ζωής. Σε κάθε σχέση, είτε αυτή είναι φιλική, είτε ερωτική, είτε επαγγελματικά, πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Έπρεπε να χτίσουμε την εμπιστοσύνη από την αρχή. Γνωριστήκαμε το 1993 σε ένα τουρνουά και έκτοτε κρατήσαμε επαφή. Το 1999 με κάλεσε και δέχτηκα την πρόταση να συνεργαστώ μαζί του αντί να πάω κάπου άλλου.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον πρώτο τίτλο μας στην Μπολόνια, το 2002. Τότε, μείναμε για 15 λεπτά στα αποδυτήρια, στο μπάνιο... Μην το παρεξηγήσετε, στο μπάνιο ήμασταν με τα ρούχα μας κανονικά (γέλια). Τότε ο Ζέλικο μου είπε κάποια πράγματα, τα οποία θα μου επιτρέψετε να κρατήσω για τον εαυτό μου, και εκεί δημιουργήθηκε εντελώς η εμπιστοσύνη και η φιλία μας έγινε ξεχωριστή. Από τότε, η σχέση μας πήγε σε άλλο επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ.