Trending

Πάνος Γερμανός: ελέγχονται οι λογαριασμοί του

Ο Πάνος Γερμανός τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται διαρκώς στο φως της επικαιρότητας. Στις διαρροές των εγγράφων των panama Papers υπάρχει η υπεράκτια εταιρεία Ludwig Universal Ltd, η οποία ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2005 στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Ως ιδιοκτήτης φαινόταν ένας -μέτοχος (nominee shareholder), υπάλληλος εταιρείας στην Κύπρο (Ergoserve Consultants). Στη δικογραφία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, που ο κ. Γερμανός είναι κατηγορούμενος η Ludwig αναφερόταν ως εταιρεία συμφερόντων γνωστού επιχειρηματία αλλά στα έγγραφα που διέρρευσαν σχεδόν πουθενά δεν υπάρχει το όνομα του Έλληνα επιχειρηματία. Εκτός από μία ημερομηνία…

Στις 11 Δεκεμβρίου 2014 μεταβιβάζονται (από τον άτυπο μέτοχο) στο όνομα του Π. Γερμανού όλες οι μετοχές και την ίδια μέρα αυτές περνούν στον Κύπριο δικηγόρο Μενέλαο Κυπριανού, ο οποίος πλέον εμφανίζεται ως μέτοχος και διευθυντής της Ludwig. Αυτό που αποδεικνύεται από την επεξεργασία των διαρροών είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρεία συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά έως σήμερα, με τραπεζικό λογαριασμό στο Λουξεμβούργο.

Βάσει της δικογραφίας για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών, το 2008 από την EFG Private Bank Λουξεμβούργου με εντολέα τη Ludwig έφυγαν τρία εμβάσματα ύψους 1,47 εκατ. ευρώ προς ιταλική εταιρεία του Γιώργου Σαχπατζίδη, για λογαριασμό των Ακη Τσοχατζόπουλου και Ιωάννη Σμπώκου.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ ελέγχουν 

Όμως οι δυσκολίες για τον ιδιαίτερα δραστήριο επιχειρηματία δεν σταματούν εδώ. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει  το monoenws.gr τις τελευταίες εβδομάδες οι οικονομικοί εισαγγελείς ελέγχουν τους λογαριασμούς του στις εγχώριες τράπεζες. Όπως αναφέρουν απόλυτα  εξακριβωμένες πηγές έχει διαπιστωθεί αναντιστοιχία στις καταθέσεις του επιχειρηματία  με τα δηλούμενα εισοδήματα του.  Για αυτόν άλλωστε τον λόγο οι άνδρες του ΣΔΟΕ έχουν ζητήσει να δικαιολογήσει τα χρήματα αυτά.

Υπενθυμίζεται ότι προ μηνών είχε οριστικοποιηθεί στον ανώτερο δυνατό βαθμό η παραπομπή σε δίκη για τις κατηγορίες, ανά περίπτωση, της απιστίας από κοινού, παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα των Ιωάννη Σμπώκου, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, Γιώργου Κάμαρη, του επιχειρηματίας Πάνου Γερμανού και των αδελφών Γιώργου και Πιερ Χριστοδουλίδη (διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων).

Η δικογραφία σχετίζεται με την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TORM1, μέσω της εταιρίας CLAVIS, που ίδρυσε ο κατηγορούμενος Γ. Κάμαρης της οποίας την διαχείριση φέρεται να είχαν οι αδελφοί Χριστοδουλίδη.

Η επίμαχη εταιρία φαίνεται να διακίνησε προς τον κατηγορούμενο επιχειρηματία Π. Γερμανό ποσά άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία στην συνέχεια μέσω άλλων εταιριών κατέληξαν στον Γιάννη Σμπώκο.
mononews.gr
Νεότερη Παλαιότερη