ΤΕΛ. ΝΕΑ
14 Μαΐου 2016

Π. Πολάκης: "Μαϊμουδιές" οι κινητοποιήσεις στην υγεία

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε σημερινή του συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» επέλεξε να ανοίξει νέο μέτωπο με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, και συγκεκριμένα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), για τις κινητοποιήσεις που γίνονται στον χώρο του ΕΣΥ, λέγοντας μάλιστα πως πρόκειται για «μαϊμουδιές» μερίδας μελών της.

«Παρατηρήσατε ότι στα νοσοκομεία δεν γίνονται κινητοποιήσεις; Ο κόσμος καταλαβαίνει. Όσο γι” αυτά που κάνει μια μειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, είναι μαϊμουδιές”, αναφέρει επί λέξει.

Συνέχεια δίνει όμως και στο θέμα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) μετά την αλλαγή της ηγεσίας του, ως «πολέμιος” -για ακόμη μια φορά όπως θέλει να εμφανιστεί- της διαφθοράς και της καταπολέμησης του μαύρου χρήματος στην Υγεία.

«Το μόνο που έχω να πω είναι πως το ΚΕΕΛΠΝΟ αλλάζει. Τέρμα τα ρουσφέτια και το μαύρο χρήμα, όσες μηνύσεις κι αν μας κάνουν. Εμείς ήρθαμε για να υπηρετήσουμε ένα διαφορετικό κοινωνικό συμβόλαιο”, ισχυρίζεται επακριβώς.

Από τη συνέντευξη δεν έλειψαν και οι χαρακτηρισμοί προς τους δημοσιογράφους, ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο απευθύνεται προς τα ΜΜΕ. «Εγώ δεν πρόκειται να υποδυθώ κάτι που δεν είμαι. Ο καθένας μας είναι αυτό που έχει μεγαλώσει. Θεωρώ εντελώς ψευδεπίγραφο από τη μεριά της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ την ενασχόληση με το άγριο και το αθυρόστομο του χαρακτήρα μου, με την επιθετικότητα και τις λεκτικές υπερβολές”, απαντά για την κριτική που του έχει ασκηθεί με αφορμή τις αντιδράσεις του.