ΤΕΛ. ΝΕΑ
13 Μαΐου 2016

Σόϊμπλε: Τι αποκαλύπτει για Βαρουφάκη

Τον Γιάνη Βαρουφάκη, με τον οποίο είχε πολλάκις διαφωνήσει, επικαλέστηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για να επιχειρηματολογήσει υπέρ της γερμανικής θέσης για την απομείωση του ελληνικού χρέους!

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, ο «σκληρός» υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι κάποια στιγμή ο κ. Βαρουφάκης, τον οποίο χαρακτήρισε ως πολύ έξυπνο οικονομολόγο, του είπε ότι σε περίπτωση που η Ευρώπη αποφασίσει να διαγράψει το ελληνικό χρέος τότε σε τρία χρόνια η χώρα θα βρισκόταν στο ίδιο σημείο μέσα σε τρία χρόνια.

«Απλώς αναφέρω ό,τι είπε ο κ. Βαρουφάκης... Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ξοδεύει περισσότερα απ' όσα κερδίζει. Γι' αυτό πρέπει να μιλήσουμε στους Έλληνες για το πώς θα πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικότεροι. Ειδάλλως πρόκειται για "απύθμενο πηγάδι". Μπορείς να ρίξεις μέσα όσο κρασί θες, αλλά απλώς θα εξαφανιστεί. Αυτό δεν θα είχε νόημα» είπε ο κ. Σόιμπλε, που παράλληλα τόνισε ότι τα ευρωπαϊκά δάνεια έχουν μέσο όρο ωρίμανσης τα 31 χρόνια, με περίοδο χάριτος 10 ετών και η εξυπηρέτηση του επιτοκίου έχει «παγώσει».