Trending

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι μεγάλοι καναλάρχες

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί ALPHA, ANT1, EPSILON TV (E-TV), MEGA, SKAΪ, STAR και η Ενωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών, ζητώντας να καταργηθούν οι νόμοι της κυβέρνησης που αφορούν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Επίσης, στο ΣτΕ, έχει προσφύγει και ο κυπριακός τηλεοπτικός σταθμός ΛΟΓΟΣ (MEGA Κύπρου και θυγατρική του MEGA CHANNEL) που ζητά στην ουσία να εκπέμπει και στην Ελλάδα με την κυπριακή άδεια που ήδη έχει.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ζητούν ακόμη να εκδοθεί προσωρινή διαταγή του Προέδρου  κ. Σακελλαρίου που να παγώνει άμεσα τη διαγωνιστική διαδικασία, αλλά και να εκδοθεί στη συνέχεια απόφαση που να αναστέλλει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει.

Ο πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Ν. Σακελλαρίου έχει ήδη προσδιορίσει ότι η συζήτηση της πρώτης αίτησης θα γίνει σύντομα και ειδικότερα, το πρώτο πενθήμερο του επόμενου μήνα με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, ενώ η έκδοση της σχετικής απόφασης αναμένεται μέσα στον  Ιούνιο.
bankwars.gr
Νεότερη Παλαιότερη