Trending

Το χρονικό μιας αναπάντεχης παραίτησης

Την εμπειρία του από την παραίτηση από τον Όμιλο Gazzetta καταθέτει ο Άρης Λαούδης με ανάρτησή του στο Facebook.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:
"TO «ΑΝΤΙΟ» ΜΟΥ ΣΤΟ GAZZETTA.GR

Επειδή δεν είμαι καλός στους αποχωρισμούς και τα συναισθηματικά κομμάτια, θα περιοριστώ στο να μεταφέρω τα δεδομένα.

Την Δευτέρα (23/5) το πρωί ανήρτησα το blog μου με τίτλο «Ο μεγάλος Παναθηναϊκός δεν κάνει ενστάσεις, παίζει και νικάει...» (εδώ υπάρχει ακόμη... http://www.sportdog.gr/…/o-megalos-panathinaikos-den-kanei-…) με αφορμή τον δεύτερο τελικό των «αιωνίων».

Δύο ώρες αργότερα, η διοίκηση της επιχείρησης με ενημέρωσε πως θα έπρεπε να γίνουν τροποποιήσεις στο υπάρχον κείμενο ή να αποσυρθεί άμεσα από το gazzetta.gr.

Απάντησα πως τίποτα από τα δύο δεν μπορεί να γίνει δεκτό και ενημέρωσα για την πρόθεσή μου να υποβάλω την παραίτησή μου, σε περίπτωση που τελικά συνέβαινε κάτι από τα δύο, χωρίς την έγκρισή μου.

Δέκα λεπτά αργότερα ενημερώθηκα εκ νέου πως με απόφαση της διοίκησης, το κείμενο «κατέβηκε» από το gazzetta.gr, παρότι ήταν απόλυτα σύμφωνο με τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και παρότι δεν υπήρχε η παραμικρή ένσταση για το περιεχόμενό του από τη διοίκηση ή τους διευθυντές.

Οπως ήταν φυσικό, επανέλαβα την απόφασή μου να αποχωρήσω και η παραίτησή μου έγινε δεκτή από τη διοίκηση.

Με δεδομένα τα παραπάνω, θα ήθελα να ευχαριστήσω:
1. Τον Βασίλη Παπανδρέου για την ευκαιρία που μου έδωσε και την στήριξη μέχρι τέλους, αν και μεταξύ φίλων δεν υπάρχουν «ευχαριστώ» και «παρακαλώ».
2. Τους διευθυντές Βασίλη Σαμπράκο και Μιχάλη Τσόχο για τις αντοχές τους στις ασφυκτικές πιέσεις που δέχονταν επί δύο χρόνια για τα γραφόμενά μου από εξωγενείς παράγοντες.
3. Το Gazzetta.gr για την τεράστια ευκαιρία που μου έδωσε.
4. Τους συναδέλφους του Gazzetta.gr και ειδικά το τμήμα μπάσκετ, με το οποίο είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ στενότερα το τελευταίο 6μηνο.
5. Τους αναγνώστες του Gazzetta.gr για τα τιμητικά σχόλιά, την κριτική, τις διαφωνίες τους και τις χρήσιμες συζητήσεις που κατά καιρούς αναπτύξαμε..
Καλή συνέχεια στο gazzetta.gr, ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον και εις το επανιδείν."
Νεότερη Παλαιότερη