Trending

Απεβίωσε ο θρύλος της πυγμαχίας Μοχάμεντ Άλι

Έπειτα από μάχη 32 χρόνων με τη νόσο του Πάρκινσον, ο Μοχάμεντ Αλι πέθανε σήμερα σε ηλικία 74 ετών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας Μπομπ Γκάνελ.

Το αμερικανικό δίκτυο NBC NEWS μετέδωσε την είδηση του θανάτου του Αλι, ενός από τους σημαντικότερους πυγμάχους στην ιστορία του αθλήματος και ενός από τους μεγαλύτερους αθλητές του 20ού αιώνα.

Υπήρξε ο πρώτος πυγμάχος που κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, τον οποίο υπερασπίστηκε με επιτυχία συνολικά 19 φορές. Αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση το 1981, έχοντας φτάσει συνολικά στις 56 νίκες, με μόλις πέντε ήττες και κατακτώντας τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών καθώς και ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Κάσιους Μαρσέλους Κλέι, το οποίο και άλλαξε σε  Μοχάμεντ Άλι στη δεκαετία του 1960, όταν ασπάστηκε το Ισλάμ, προσχωρώντας στην οργάνωση των «Μαύρων Μουσουλμάνων».

Έντονα πολιτικοποιημένος στα χρόνια της καριέρας του τοποθετήθηκε ανοιχτά σε θέματα που είχαν σχέση με την ελευθερία των Αφροαμερικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες και είχε αρνηθεί να καταταγεί στον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, στάση για την οποία του αφαιρέθηκε προσωρινά ο τίτλος του πρωταθλητή.
bankwars.gr
Νεότερη Παλαιότερη