ΤΕΛ. ΝΕΑ
22 Ιουνίου 2016

Διαφοροποίηση Αβραμόπουλου από τη γραμμή Μητσοτάκη

Μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος διαχώρισε τη θέση του από αυτή του Κυριάκου Μητοστάκη τονίζοντας:

«Αυτό στην Ελλάδα από την επομένη των εκλογών να ζητάνε εκλογές, δεν γίνεται. Χρειάζεται σταθερότητα στη χώρα. Οι εκλογές σε τι θα οδηγήσουν αυτή τη στιγμή;» αναρωτήθηκε και υπεραμύνθηκε ταυτόχρονα της εθνικής συνεννόησης σημειώνοντας πως «αν είχαμε συνεννοηθεί πριν λίγα χρόνια, η Ελλάδα σήμερα θα είχε βγει από την κρίση».

«Το Grexit είναι πίσω πια» υποστήριξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάζουμε και σημείωσε η Ελλάδα έχει λάβει μια σειρά από δεσμεύσεις που πρέπει να τηρήσει.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Γιουνκέρ στην Αθήνα είπε πως ο επικεφαλής της ΕΕ σέβεται, αγαπά και στηρίζει τη χώρα μας. 

Κληθείς να σχολιάσει το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία τόνισε ότι δεν μπορεί να φανταστεί τη Μεγάλη Βρετανία εκτός της ΕΕ αλλά και την ΕΕ χωρίς τη Μεγάλη Βρετανία συμπληρώνοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφεύγει να εμπλακεί στα εσωτερικά της χώρας αυτής. Ερωτηθείς για την προσφυγική κρίση είπε πως δοκιμάζονται σήμερα στην Ευρώπη οι αρχές της αλληλεγγύης και της συνυπευθυνότητας.

«Η Ευρώπη από την αρχή ήταν απροετοίμαστη όπως και τα κράτη μέλη της ήταν απροετοίμαστα. Η εφαρμογή της δήλωσης συνεργασίας μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας πρέπει να συνεχιστεί. Έχουμε καταγράψει ήδη θετικά αποτελέσματα» πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά στην Τουρκία είπε πως «η ΕΕ χρειάζεται την Τουρκία και η Τουρκία χρειάζεται την ΕΕ. Να δούμε τις κοινές προκλήσεις μέσα στην ευρύτερη εικόνα».

Αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση τάχθηκε υπέρ της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό. «Είναι σημαντικό να επιλέγουν οι Έλληνες πολίτες ποιος θα είναι ο αρχηγός του κράτους» τόνισε.