ΤΕΛ. ΝΕΑ
28 Ιουνίου 2016

Η πρώτη απάντηση της βασίλισσας Ελισσάβετ μετά το Brexit

«Καλημέρα. Πως είσαστε;», ρώτησε την βασίλισσα Ελισσάβετ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Ιρλανδίας Μάρτιν ΜακΓκίνες κατά τη διάρκεια της επίσημες επίσκεψής της μετά το Brexit.

«Σε κάθε περίπτωση, είμαι ακόμη ζωντανή, χα!», αστειεύτηκε η βασίλισσα, η οποία γιόρτασε τα 90α γενέθλιά της τον Απρίλιο. «Είμασταν πολύ απασχολημένοι, πολλά πράγματα συνέβησαν», πρόσθεσε.
Η βασίλισσα δεν έχει σχολιάσει επισήμως το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Πέμπτης.

Η βασίλισσα τήρησε ουδέτερη στάση στο δημοψήφισμα που έγινε σχετικά με την παραμονή ή την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, μένοντας πιστή στον ρόλο της για πολιτική ουδετερότητα.

H εφημερίδα Sun είχε ανακληθεί στην τάξη από την αρμόδια αρχή για τον βρετανικό Τύπο κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του βρετανικού δημοψηφίσματος έπειτα από άρθρο που είχε δημοσιεύσει στο οποίο υποστήριζε ότι η βασίλισσα τάσσεται υπέρ ενός Brexit.

Η ταμπλόιντ είχε στηριχθεί σε δύο πηγές που αναφέρονταν σε μια συζήτηση που είχε η βασίλισσα με μια ομάδα βουλευτών «πριν από μερικά χρόνια κατά τη διάρκεια μιας δεξίωσης στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ».

«Δεν καταλαβαίνω την Ευρώπη», φέρεται ότι είχε δηλώσει τότε, σύμφωνα με τη Sun η Ελισσάβετ.

Το Μπάκιγχαμ είχε διαψεύσει τότε κατηγορηματικά το δημοσίευμα αυτό λέγοντας ότι πρόκειται για “κακόβουλα κουτσομπολιά”.