Trending

In Transit: μία ημέρα για τους ανθρώπους & τις ιδέες που μετακινούνται

Τo Impact Hub Athens παρακολουθεί με προσοχή τις διεθνείς, αλλά και εγχώριες τάσεις και δράσεις για την υποστήριξη των μετακινούμενων πληθυσμών. Με στόχο τη συγκέντρωση προτάσεων και τη συνδιαμόρφωση αποτελεσματικών παρεμβάσεων που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στις ήδη υπάρχουσες, σας προσκαλεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου σε μια συζήτηση-μοίρασμα ιστοριών και εμπειριών- σχετικά με το τι συμβαίνει σήμερα στο πεδίο. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα επιχειρήσουμε να αναδείξουμε και μια επιπλέον πτυχή του θέματος που αφορά στην αξιοποίηση των δεξιοτήτων και γνώσεων των μετακινούμενων πληθυσμών για την πιο αποτελεσματική και μακροπρόθεσμη ενσωμάτωσή τους στα τοπικά κοινωνικά σύνολα. Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται τόσο η ανακοίνωση της συνεργασίας του Impact Hub Athens με το διεθνές δίκτυο Techfugees όσο και η παρουσίαση του προφίλ και των δράσεων του περιοδικού Solomon, που είναι μέλος της κοινότητας των κοινωνικών επιχειρήσεων που συνεργάζονται στενά για τον θετικό αντίκτυπο στην πόλη μας.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα υπάρχουν δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στην Athens Comics Library από την ομάδα και τους εκπαιδευτές του Comicdom, ενώ παράλληλα, θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας του Αφγανού φωτογράφου Ναντίρ Νουρί. Η ημέρα θα κλείσει με μουσική και φαγητό από χώρες όπως η Συρία, το Αφγανιστάν και η Σομαλία, που θα επιμεληθεί η πολυεθνική συντακτική ομάδα του περιοδικού Solomon. 

Στο πάνελ της συζήτησης θα συμμετέχουν εκπρόσωποι ΜΚΟ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και κοινωνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ενεργά στο χώρο και αποτελούν μέλη της κοινότητας του Impact Hub Athens. Τη συζήτηση θα συντονίσουν μέλη του BeyondCSRNet και του Campfire Innovation. Περισσότερα ονόματα θα ανακοινωθούν σύντομα. 

Το Αναλυτικό Πρόγραμμα της Ημέρας:
11.00 - 13.00
Εργαστήριο comics για παιδιά στην Athens Comics Library (Comicdom)
17.00 - 19.00
Μετακινούμενοι πληθυσμοί: Συνδημιουργώντας “inclusive” κοινότητες
19.00- 19.30
Συνεργασία για μακροπόθεσμες λύσεις: Το παράδειγμα του Solomon
19.30- 20.00
Το Impact Hub Athens συναντά τους Techfugees
20.30
Solomon Party: μουσική και φαγητό από τις χώρες καταγωγής των συντακτών του περιοδικού Solomon, προβολή φωτογραφιών του Αφγανού φωτογράφου Ναντίρ Νουρί 

* Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Για το φαγητό θα υπάρχει ελεύθερη συνεισφορά με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του περιοδικού Solomon.

Το event στο Facebook: https://goo.gl/eURqNB 
Tο Athens Chapter στη σελίδα των Techfugees: https://techfugees.com/



Techfugees
Οι Techfugees είναι μια κοινωνική επιχείρηση που συντονίζει τη διεθνή τεχνολογική κοινότητα ώστε να αντιδράσει αποτελεσματικά στις ανάγκες των προσφύγων. Οι Techfugees διοργανώνουν συνέδρια, ημερίδες, hackathons και συναντήσεις σε όλο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν λύσεις τεχνολογίας που μπορούν να υποστηρίξουν τους πρόσφυγες. 
https://techfugees.com/

Solomon 
Λίγο πολύ όλοι βλέπουμε καθημερινά την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τις προσφυγικές ροές. Τι γίνεται όμως με όσους αποφασίζουν να μείνουν στη χώρα; Το Solomon στοχεύει στην ενθάρρυνση της συμμετοχής ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών στη συνδιαμόρφωση της κοινωνίας μέσω της ελεύθερης έκφρασης των απόψεων, των ιδεών και των ικανοτήτων τους. Η οργάνωση ξεκίνησε το ταξίδι της δημοσιεύοντας ένα online περιοδικό που απεικονίζει την Ελλάδα μέσα από μία διαφορετική οπτική, ενώ προβάλει και πολιτιστικά στοιχεία από τις χώρες καταγωγής των συντακτών. Η κοινωνική ένταξη δεν έχει να κάνει με την απόλυτη υιοθέτηση της κουλτούρας της χώρας υποδοχής αλλά είναι ένα ζήτημα που στο τέλος της ημέρας μας αφορά όλους. Η συντακτική ομάδα του Solomon απαρτίζεται από ανθρώπους από το Αφγανιστάν, την Ελλάδα, τη Λευκορωσία, τη Ρωσία, το Πακιστάν και τη Σομαλία. Στη ιστοσελίδαwww.solomon.gr μπορείτε να διαβάσετε δείγμα της δουλειάς τους, ενώ η ομάδα ετοιμάζει ήδη και τα επόμενα βήματά της αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις δεξιότητες των μελών της.

BeyondCSRNet
Το BeyondCSRNet (Beyond Corporate Social Responsibility Network, Λονδίνο- Αθήνα) είναι ένας start up μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο τη μετατροπή της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε επενδυτικό εργαλείο για δράσεις που αφορούν τόσο στη βιώσιμη ανάπτυξη όπως ορίζεται από τον ΟΗΕ (κοινωνική, χρηματοικονομική, πολιτιστική και περιβαλλοντική καινοτομία) όσο και στηνκοινωνική επιχειρηματικότητα. Το Μάρτιο του 2016 διοργάνωσε το “Twitter Resolution Call on Refugee Crisis”, την πρώτη διεθνή εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το προσφυγικό μέσα από έναν ανοικτό διάλογο στα social media, με σκοπό την εξεύρεση λύσεων για την ενσωμάτωση των προσφύγων στην Ευρώπη. To BeyondCSRNet είναι μέλος: International Telecoms Union (ITU) Experts Group on Entrepreneurship Innovation and Youth, ITU Agora-Greek Ecosystem Empower Women UN, Global Fund for Women, The Finance Lab, Impact Hub Athens. http://www.beyondcsrnet.org/

CAMPFIRE Innovation
CAMPFIRE Innovation was created in March 2015 as a way to develop more efficient responses to the refugee crisis. Innovation has become a growing need and topic of discussion in humanitarian aid. The refugee crisis in Europe in 2015 heightened this discussion and mobilised a number of individuals and communities not previously involved in humanitarian aid. However, on the frontline, conditions remain rough and efforts are fragmented. The situation and work of NGOs is governed by constant flux and reduced efficiency, often causing more hardship and harm to refugees. " We believe that, by supporting grassroot & startup projects, we can spark innovation that truly responds to the challenges faced in crisis regions" say founder, Ioanna Theodorou. http://www.campfireinnovation.org

Impact Hub Athens
Το Impact Hub Athens είναι μια κοινότητα επαγγελματιών, κοινωνικών επιχειρηματιών, καλλιτεχνών και δημιουργικών μυαλών που εργάζονται, συνεργάζονται και καινοτομούν για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος βιώσιμων πρωτοβουλιών με στόχο την κοινωνική αλλαγή. Είμαστε μέρος του παγκόσμιου δικτύου των 84 Impact Hubs που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, μεταφέροντας και εφαρμόζοντας διεθνή εμπειρία, γνώση και μεθοδολογίες στα μέλη μας. Στο Impact Hub Athens, σχεδιάζουμε και διοργανώνουμε εκπαιδευτικά προγράμματα, φιλοξενούμε εκδηλώσεις, παρέχουμε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό σε επαγγελματίες και ομάδες ενδυναμώνοντας το επιχειρηματικό πνεύμα και προσφέροντας τους πρόσβαση σε νέες ιδέες, πόρους και δικτύωση.
Νεότερη Παλαιότερη