Trending

Κωνσταντίνος: "Δεν είμαι τέως αλλά ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος"

«Δεν είμαι τέως ή πρώην αλλά ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, τελεία και παύλα» δήλωσε αργά την Τρίτη το βράδυ ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ σε συνέντευξή του και πρόσθεσε ότι θα επέστρεφε στην Ελλάδα ως μονάρχης, αν κάτι τέτοιο ήθελε ο λαός. 

Ταυτόχρονα, απέρριψε τη συμμετοχή του σε κάποιο κόμμα ή στην ανάληψη κάποιου άλλου ρόλου και τόνισε για τον Αλέξη Τσίπρα ότι θα πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να δείξει το έργο του. 

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για το αν έχει λήξει το θέμα της παλινόρθωσης τόνισε ότι «δεν υπάρχει τέλος και δεν υπάρχει αρχή. Εγώ βλέπω την όλη υπόθεση αυτή να εξελίσσεται στα χέρια του ελληνικού λαού. Αυτοί αποφασίζουν τί θέλουν, αυτοί αποφάσισαν 2 φορές αν θυμάμαι καλά, να επαναφέρουν τη βασιλεία αφού είχε φύγει. Τώρα, αν τη θέλουν, πάλι δικό τους δικαίωμα είναι».  «Δε θα κουνήσω το δάχτυλό μου για να πάρω τη βασιλεία πίσω, θα το κάνουν οι Ελληνες, εγώ δε θα το κάνω».

Για το αν θα αναλάμβανε κάποιον άλλο ρόλο, απάντησε ότι δεν έχει νόημα να μιλάμε με υποθέσεις και πρόσθεσε: «(…) εγώ δεν είμαι ο πρώην βασιλεύς Κωνσταντίνος, είμαι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος, τελεία και παύλα. Αυτό δεν αλλάζει με το τίποτα, είμαι ο πρώην ή τέως ή ό,τι προτιμάτε, Βασιλεύς της Ελλάδος ναι, αλλά το ότι είμαι ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ…».

Στην ερώτηση για το αν έχει ψηφίσει τα τελευταία χρόνια, ο τέως είπε: «Οχι ποτέ, δεν έχω ψηφίσει ποτέ μου. Κοιτάξτε να δείτε εγώ μεγάλωσα με το ενδεχόμενο ότι μια μέρα θα διαδεχθώ τον πατέρα μου οπότε δε με άφησαν ούτε και ήθελα να έχω αυτή την πολυτέλεια, δεν την έχω την ανάγκη αυτή να πάω να ψηφίσω. Τώρα δε που είμαι και, ζούσα στην εξορία δεν έχω και λόγο να ασχοληθώ με αυτό το θέμα, τώρα που είμαι στην Ελλάδα too late».

Για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «οι προσπάθειες που κάνει είτε καλές είτε όχι υπάρχουν, δουλεύει σκληρά ο άνθρωπος δεν υπάρχει θέμα για να πετύχει αυτό που θέλει να πετύχει. Τώρα εάν τον αφήσει ο λαός να το κάνει είναι άλλη υπόθεση. Μπορεί και όμως να μην έχουμε εκλογές οπότε θα έχει περισσότερο χρόνο μπροστά του».

Για τη δήλωση που είχε κάνει στους Sunday Times, ότι Ελληνες και Ευρωπαίοι θα πρέπει να του δώσουν μία ευκαιρία και για το αν σωστά ερμηνεύθηκε ως δήλωση στήριξης απάντησε πως «είναι αδύνατον να πάρεις μία θέση σε έναν άνθρωπο και πόσο μάλλον αν αυτός ο άνθρωπος μόλις έγινε πρωθυπουργός, πρέπει να του δώσεις ευκαιρία, τί θα πεις, να τελειώνουν οι αριστεροί κλπ αυτά είναι σαχλαμάρες».

Σε ερώτηση για το αν έχει αισθανθεί την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για τις εξορίες κατά τη βασιλεία του πατέρα του απάντησε: «Δεν αξίζει να ζητήσεις συγγνώμη για κάτι το οποίο δεν ξέρεις»! 
thetoc.gr
Νεότερη Παλαιότερη