Trending

Λαϊκή Ενότητα: Ξεπούλημα του Ελληνικού στον Λάτση

Ιδιαίτερα καυστική η επίσημη ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας για την υπογραφή της συμφωνίας εκχώρησης του Ελληνικού στην Lamda Development του Ομίλου Λάτση:

"Η κυβέρνηση συνυπέγραψε τελικά σήμερα, όπως είχε προαναγγείλει, το ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού στη Lamda Development του κου Λάτση μέσω MoU.

Πρόκειται για ένα ακόμη άλμα, όχι βήμα, στο μνημονιακό κατήφορό της.
Η υπογραφή της κυβέρνησης ακυρώνει μια ακόμη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ίδιου του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος επανειλημμένα, και με επιτόπιες παρουσίες του, είχε δηλώσει πως θα υπερασπιστεί αυτό το χώρο.

Η ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου, στην ουσία, καταστρέφει, με την προβλεπόμενη δημιουργία μιας «περίκλειστης ιδιωτικής πόλης» τη δυνατότητα των κατοίκων του λεκανοπέδιου να έχουν ένα μεγάλο χώρο αναψυχής, άθλησης και πολιτισμού αλλά και τη δυνατότητα ανάπτυξης του νότιου τομέα της πόλης με τρόπο που να μην καταστρέφει τις τοπικές αγορές.

Η ανάγκη διακοπής αυτού του κατήφορου είναι προφανής. Οι μνημονιακές πολιτικές πρέπει να ανατραπούν πριν ξεπουληθεί τελείως η δημόσια περιουσία”.
Νεότερη Παλαιότερη