Trending

Ο Γερμανικός Τύπος θεωρεί ότι το λουτρό αίματος στο Ορλάντο ενισχύει την υποψηφιότητα Τραμπ

Τρεις μεγάλες Γερμανικές εφημερίδες αναλύουν σήμερα τον απόηχο του μακελειού στο Ορλάντο της Φλόριντα και υπογραμμίζουν ότι αυτό το γεγονός ενισχύει την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα:

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει: «Τι τερατώδης πράξη! …Εάν ο δράστης έδρασε στα πλαίσια μιας τρομοκρατικής οργάνωσης ή λόγω μιας ισλαμιστικής ιδεολογικής προσέγγισης, τότε πολύ γρήγορα η πράξη αυτή θα επισκιάσει τον αμερικανικό προεκλογικό αγώνα για τις προεδρικές εκλογές. Οι όποιες προτροπές, να μην βγαίνουν βεβιασμένα συμπεράσματα, μάλλον θα πέσουν στο κενό».

Η Badische Neueste Nachrichten από την Καρλσρούη υπογραμμίζει: «Η αιματηρή επίθεση δεν χτυπά μόνο την καρδιά της Αμερικής, αλλά ολόκληρου του δυτικού κόσμου, διότι η φρικτή αυτή πράξη συνιστά επίθεση στον ελεύθερο τρόπο ζωής μας. Αποδοχή, σεβασμός και η ειρηνική συνύπαρξη αποτελούν μέρος αυτού του τρόπου ζωής, όπως επίσης και τα χαλαρά βράδια του Σαββατοκύριακου».

Η Neue Osnabrücker Zeitung παρατηρεί για το ίδιο θέμα: «Ένα νυχτερινό πάρτι τελειώνει με την πιο αιματηρή επίθεση στην σύγχρονη αμερικανική ιστορία. Η τρομοκρατική πράξη είναι ένα χτύπημα εναντίον μιας ελεύθερης κοινωνίας στην οποία οι άνθρωποι μετά από αιώνες καταπίεσης μπορούν να ζήσουν ανοιχτά τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Εάν επιβεβαιωθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος ξαναχτύπησε τις ΗΠΑ , θα ενισχυθεί η αντιισλαμική εκστρατεία του Ντόναλτ Τραμπ, ο οποίος ούτως ή άλλως ήθελε να απελάσει ή να απομονώσει τους μουσουλμάνους».
Νεότερη Παλαιότερη