ΤΕΛ. ΝΕΑ
14 Ιουλίου 2016

30.000 αιτήσεις για 2.500 θέσεις εργασίας στα hot spots

Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων «Frakapor» στη Σίνδο «προγραμματίζεται να κλείσει σε ένα πολύ εύλογο χρονικό διάστημα» γνωστοποίησε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, σε δηλώσεις στο περιθώριο των συναντήσεων, που είχε στα γραφεία του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη ενώ έκανε γνωστό ότι έγιναν 30.447 οι αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για 2.500 θέσεις στα hot spots.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την υποστήριξη των αναγκών που δημιουργεί το Προσφυγικό, η κ. Αντωνοπούλου δήλωσε «Σε συνεργασία με τον κ. Μουζάλα έχουμε βγάλει μία πρόσκληση για 2.500 ανέργους στα hot spots και σε κάποια κέντρα που είχαν ήδη ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις τους έως τα τέλη Μαρτίου». Πρόσθεσε δε ότι για το πρόγραμμα αυτό κατατέθηκαν 30.447 αιτήσεις.

Η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε ότι το πρωί επικοινώνησε με τον αν. υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, προκειμένου να καταθέσει αυτά τα οποία είδε κατά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε, για να επιθεωρήσει τις συνθήκες εργασίας στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, στα οποία, όπως είπε, «υπάρχουν τεράστιες διαφορές».

«Το κέντρο στα Διαβατά που επισκέφθηκα είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένο και αυτό φαίνεται στα πρόσωπα των ανθρώπων. Όπως γνωρίζετε, στο άλλο κέντρο που πήγα υπήρχε μία αναστάτωση και φυσικά υπάρχει αναστάτωση στον κόσμο, όταν ζουν σε συνθήκες πάρα πολύ δύσκολες» είπε η αν. υπουργός, προσθέτοντας «περιμένουμε τον ίδιο τον κ. Μουζάλα να μας καταθέσει τις αποφάσεις του».
Πηγή