ΤΕΛ. ΝΕΑ
18 Ιουλίου 2016

Απεβίωσε ξαφνικά γνωστός επιχειρηματίας

Έφυγε χθες ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ένας από τους πιο γνωστούς ποτοποιούς της Λέσβου, ο Γιώργος Σπέντζας, της ποτοποιίας «Ούζο VETO Γ. ΣΠΕΝΤΖΑΣ Ε.Ε.».

Ο Γιώργος Σπέντζας νοσηλευόταν από το Σαββάτο το απόγευμα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό το οποίο υπέστη στο αποστακτήριο της επιχείρησής του στο λιμάνι.

Ο Γιώργος Σπέντζας ήταν η τρίτη γένια της ποτοποιίας VETO. Το μεράκι του, οι εμμονές του στην ποιότητα, την συνέπεια, την καινοτομία και προπάντων το πάθος για πρόοδο και ανάπτυξη, αποτέλεσαν σημαντικούς παράγοντες για την εξέλιξη των προϊόντων της ποτοποιίας. Το 2004 πέτυχε την έγκριση της πρώτης πανελλαδικά επίσημης άδειας, από το Γενικό Χημείο του κράτους, για την εμφιάλωση και εμπορεία του Ούζου σε μεταλλικούς περιέκτες. Ενώ το 2014 δημιούργησε ένα γνήσιο premium Ούζο 100% εξ αποστάξεως, ολοκληρώνοντας την σειρά των προϊόντων με την ονομασία Ούζο «SPENTZA», για όσους αναζητούν πιο σπάνιες γεύσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια, η αποσταγματοποιία του Γιώργου Σπέντζα συνδύασε στην παραγωγή των προϊόντων τις σύγχρονες μεθόδους και αξίες, με στόχο να προσφέρει συνεχώς τα καλύτερα προϊόντα στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

Πηγή