ΤΕΛ. ΝΕΑ
11 Ιουλίου 2016

Εκτός τηλεοπτικών αδειών το MEGA μετά από 27 χρόνια

Υπάρχουν 11 υποψήφιοι για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και οι δύο είναι ήδη εκτός! Το Mega κατέθεσε φάκελο χωρίς τραπεζική ενημερότητα και είναι πλέον εκτός διαδικασίας. 

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και θα κορυφωθεί, καθώς οι θέσεις δεν φτάνουν. Κατά σειρά, αιτήσεις κατέθεσαν οι εταιρείες: Ειδήσεις Ντοτ Κομ – ΣΚΑΪ, Νέα Τηλεόραση – Star, ΑΝΤΕΝΝΑ TV, Dimera Media Investments Limited (Ιβάν Σαββίδης), Alpha TV, Ιωάννης – Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης, Άλτερ Έγκο (Βαγγέλης Μαρινάκης), Epsilon TV, Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου ΑΕ (Νικόλαος Ντάβαρης), Τηλέτυπος (Mega) και ΑΡΤ TV (Γιώργος Καρατζαφέρης), που είναι ήδη κομμένο (λόγω μη έκδοσης του σχετικού παραβόλου).

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι o μοναδικός μέτοχος της Άλτερ Έγκο, η οποία έχει το απαιτούμενο εκ του νόμου μετοχικό κεφάλαιο των 8.000.000 ευρώ. Πρόεδρος είναι ο ίδιος ο επιχειρηματίας, διευθύνουσα σύμβουλος η Φωτεινή Υψηλάντη και αντιπρόεδρος ο Γιάννης Βρέντζος. Έδρα της εταιρείας είναι η οδός Ηπείρου 5 στην Αθήνα και η στελέχωσή της με πρόσωπα της αγοράς δεν έχει ξεκινήσει ακόμη. 

Η δεύτερη εταιρεία που προκάλεσε έκπληξη είναι η Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος, με τρεις δικηγόρους στο ΔΣ και μετοχικό κεφάλαιο 24.000 ευρώ. Μέτοχός της είναι η κυπριακή εταιρεία SNP Southeast Network Public Limited, με μέτοχο τον Νικόλαο Ντάβαρη, που μετέχει επίσης στη Star Επενδυτική.  

Τρίτος νέος ενδιαφερόμενος είναι ο Ιβάν Σαββίδης με την Dimera, που εκπροσωπείται από τον διευθύνοντα σύμβουλό της Αρτούρ Νταβιντιάν, ο οποίος είναι κάτοχος MBA του Oxford University, ζει και εργάζεται μόνιμα στην Ελλάδα και είναι μέλος του ΔΣ του ΠΑΟΚ.
Πηγή