ΤΕΛ. ΝΕΑ
4 Ιουλίου 2016

Η ανακοίνωση της οικογένειας Μαμιδάκη για το θάνατο του Κυριάκου Μαμιδάκη

Ανακοινώσεις εξέδωσαν η οικογένεια Μαμιδάκη και ο Όμιλος για το θάνατο του Κυριάκου Μαμιδάκη, η κηδεία του οποίου θα γίνει την Τρίτη 5 Ιουλίου στις 6 το απόγευμα στο Κοιμητήριο Κηφισιάς.

Στην ανακοίνωση της οικογένειας του τονίζεται: «Αυτός ο άνθρωπος, που λύγισε κάτω από το βάρος του ηγέτη, αποφάσισε να φύγει με το κεφάλι ψηλά, σε πείσμα των συνθηκών που ήθελαν να τον κάνουν να σκύψει το κεφάλι, αφήνοντας παρακαταθήκη σε όλους μας τις αξίες που υπηρέτησε χωρίς καμία παρέκκλιση σε όλη του ζωή».

Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, τυχόν δωρεές στη μνήμη του εκλιπόντος, να γίνουν για την υποστήριξη της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων ή του Γηροκομείου Χανίων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο όμιλος Μαμιδάκη αναφέρεται πως «ο Κυριάκος Μαμιδάκης συνέδεσε το όνομά του με τη δημιουργία και έγραψε ιστορία στην εξέλιξη της επιχειρηματικότητας, εντός και εκτός Ελλάδας. Ακολουθώντας το όραμά του, σχεδόν μισό αιώνα πριν, έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός πολυσχιδούς ομίλου με δραστηριότητα στην εμπορία πετρελαιοειδών, την ναυτιλία, τον τουρισμό και στην παραγωγή και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. Υπήρξε διορατικός και ακούραστος ηγέτης, καθοδηγητής, σεβαστός και προσιτός συνεργάτης, ανιδιοτελής, ακέραιος και απλός άνθρωπος».

Το ΔΣ του ομίλου αποφάσισε επίσης να κηρύξει διήμερη αργία σε ένδειξη πένθους για τις εταιρείες του ομίλου και να προβεί σε δωρεά στη μνήμη του.

Σε άλλο σημείο της ενημέρωσης αναφέρει πως «Η απώλειά του μας βύθισε όλους σε θλίψη, το όραμά του όμως δεν θα πάψει ποτέ να φωτίζει το δρόμο μας. Η πράξη του αυτή, όσο τραγική και αν είναι, φανερώνει κατά πολύ το ήθος και το χαρακτήρα του».