Trending

Η Neoset χρεοκόπησε αλλά καταστήματα λειτουργούν ακόμη;

Μια πρωτοφανής περίπτωση οδηγείται στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital, ποινική δίωξη κατά πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου της Neoset για απιστία από κοινού σε βάρος της πτωχευμένης επιπλοβιομηχανίας άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η ποινική δίωξη αφορά τη φερόμενη τέλεση απιστίας από κοινού εκ της οποίας η περιουσιακή ζημιά υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ. Προκλήθηκε, σύμφωνα με το σκεπτικό της ποινικής δίωξης, από την συνέχιση της δραστηριότητας στην ελληνική αγορά της πτωχής βιομηχανίας επίπλου μέσω της Furniture New Line ΕΠΕ που εμπορεύεται προϊόντα με τo σήμα Neoset. Το σχήμα αυτό είχε προκύψει βάσει της σύμβασης που είχε συνάψει τον Ιούνιο του 2012 η Neoset με την κυπριακή εταιρεία Hazarezo Limited, που είναι η μητρική και μοναδική μέτοχος της Furniture New Line.

Με το σκεπτικό ότι η εν λόγω σύμβαση έχει καταρτιστεί σε βάρος των συμφερόντων της πτωχευμένης επιπλοβιομηχανίας (και άρα των πιστωτών της), πιστώτρια εταιρεία υπέβαλε μήνυση κατά των μελών του δ.σ. της Neoset.

Σήμερα ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων της εταιρείας που χρησιμοποιούν τα σήματα της Neoset ανέρχεται σε περίπου 20.

Όμως, σύμφωνα με την απόφαση 1224/2014 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η σύμβαση μεταξύ της Hazarezo Limited και της Neoset είναι άκυρη. 
Πηγή
Νεότερη Παλαιότερη