ΤΕΛ. ΝΕΑ
21 Ιουλίου 2016

Νέοι διευθυντές στη Fraport Greece

Στον διορισμό δύο διευθυντών στο εκτελεστικό συμβούλιο, του κ. Μπιλ Φούλερτον, στη θέση του διευθυντή του Τεχνικού Τμήματος (CTO) και του κ. Βαγγέλη Μπαλτά, στη θέση του διευθυντή του Οικονομικού Τμήματος (CFO), προχώρησε η Fraport Greece, η οποία αναλαμβάνει από τον Νοέμβριο τη λειτουργία, τη συντήρηση και την ανάπτυξη των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Οι δύο έμπειροι επαγγελματίες θα πλαισιώσουν τον διευθύνοντα σύμβουλο (CEO), Αλεξάντερ Τσινέλ, στο εκτελεστικό συμβούλιο της εταιρείας, το οποίο είναι αρμόδιο για την επίβλεψη του επερχόμενου έργου των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Ο κ. Φούλερτον έχει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των συγκοινωνιακών έργων, περιλαμβανομένων αεροδρομίων, αυτοκινητοδρόμων και γεφυρών, σιδηροδρομικών έργων, καθώς και λιμένων. Η προϋπηρεσία του στα αεροδρόμια περιλαμβάνει συνεργασίες με τη Fraport και θυγατρικές εταιρείες της στα αεροδρόμια του Περού, της Ρωσίας και της Καραϊβικής. Διετέλεσε επικεφαλής του Τμήματος Λειτουργιών στη Lima Airport Partners, αρμόδιος για τη λειτουργία και ανάπτυξη του συνεχώς βραβευόμενου και αναπτυσσόμενου Διεθνούς Αερολιμένα Jorge Chavez. Είναι διπλωματούχος μηχανικός, ειδικός, διεθνούς επιπέδου, σε θέματα αεροδρομίων και μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών.

Ο κ. Μπαλτάς ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από το Τμήμα Επενδυτικής Τραπεζικής της HSBC. Από το 2007 κατέχει τη θέση του επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης του Ομίλου Κοπελούζου, με αρμοδιότητα τις επενδυτικές δραστηριότητες του Ομίλου, περιλαμβανομένης της παραχώρησης του αεροδρομίου Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη, τη συμμετοχή του Ομίλου Κοπελούζου στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, καθώς και τις παραχωρήσεις των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων. Από το 2011 είναι μέλος του ΔΣ της Northern Capital Gateway, η οποία έχει αναλάβει το έργο της παραχώρησης του αεροδρομίου Pulkovo.