ΤΕΛ. ΝΕΑ
18 Ιουλίου 2016

ΟΤΟΕ: Οι Τράπεζες "παραδόθηκαν" στους δανειστές

Σε ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ υποστηρίζει ότι οι Τράπεζες είναι το εργαλείο διαμόρφωσης και λειτουργίας της οικονομίας μιας χώρας σύμφωνα με τα ισχύοντα στο διεθνοποιημένο περιβάλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Στην Ελλάδα, όμως, μετά τις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων και τις τρεις διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις, δυστυχώς απώλεσαν ακόμα και τα στοιχειώδη εθνικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά που είχαν, αφού παραδόθηκαν – με ευθύνη της Κυβέρνησης – στον έλεγχο των δανειστών.

"Μετά από όσα προηγήθηκαν και στη συνέχεια μετά από όσα ακολούθησαν, ειδικότερα στην τρίτη και πιο επώδυνη ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, ήρθε ως επικάλυψη και διασφάλιση του απόλυτου ελέγχου των Τραπεζών για λογαριασμό των δανειστών, η αξιολόγηση των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων με φωτογραφικά κριτήρια που προσομοιάζουν σε συγκεκριμένα στελέχη – τεχνοκράτες που δεν έχουν ούτε είχαν ποτέ καμία σχέση με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ούτε γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής πραγματικότητας».

Οπως υποστηρίζει «κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ούτε την τεχνοκρατική τους επάρκεια, ούτε, φυσικά, τα αποτελέσματα της προηγούμενης όποιας θητείας τους σε ανάλογες θέσεις σε Τράπεζες του εξωτερικού που θα μπορούσαν αν συνοδεύονταν από επιτυχίες, να αποτελέσουν έστω κάποια αξιόπιστα κριτήρια επιλογής. Απαραίτητο είναι μόνο ένα βιογραφικό επάρκειας με «προσόντα και εμπειρία» αρκεί αυτό να ταιριάζει και να ανταποκρίνεται στα φωτογραφικά κριτήρια αξιολόγησης αυτών των στελεχών».

«Η ΟΤΟΕ, δηλώνει ξεκάθαρα ότι, στέκεται απέναντι σε όλα αυτά και θα δώσει τη μάχη της σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα νόμιμα μέσα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με στόχο την ακύρωσή τους καταθέτοντας άμεσα, ως πρώτο βήμα αντίστασης, προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη.

Αν κάποιοι θεωρούν ότι η χώρα μας πρέπει να είναι παρίας της Ευρώπης και οι Έλληνες πολίτες δουλοπάροικοι που πρέπει να τιμωρούνται διαρκώς, κάνουν λάθος και θα βρουν απέναντί τους το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς που ακόμα επιμένουν και αντιστέκονται και τον ελληνικό λαό στο σύνολό του», καταλήγει.