Trending

ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αμυντικές βιομηχανίες, Αττικό Μετρό και ΑΔΜΗΕ στο νέο Υπερταμείο

Με τον χαρακτήρα του επείγοντος θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα για το ξεκλείδωμα της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, είναι δεδομένο ότι τουλάχιστον το προαπαιτούμενο που αφορά την αξιολόγηση των διοικήσεων των τραπεζών δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί τουλάχιστον πριν από το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, με βάση τις προθεσμίες που έχουν ήδη καθοριστεί για την εκδήλωση ενδιαφέροντος των υποψηφίων.

Επίσης, μια σειρά από άλλα προαπαιτούμενα δεν προϋποθέτουν νομοθετική ρύθμιση και έτσι η ημερομηνία ολοκλήρωσής τους είναι επίσης αβέβαιη. To σημαντικότερο μεταξύ αυτών είναι η στελέχωση του Εποπτικού Συμβουλίου του νέου Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να έχει μεταξύ άλλων ρυθμίσεις για τα εξής θέματα:

  • Τη μεταφορά του δεύτερου πακέτου των ΔΕΚΟ στο νέο Yπερταμείο. Σε αυτές οι πληροφορίες αναφέρουν ότι περιλαμβάνονται οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ), Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές και ΑΔΜΗΕ.
  • Την εναρμόνιση των κοινωνικών εισφορών, που περιλαμβάνει την εξάλειψη της κατώτατης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων.
  • Το σχέδιο για τη μετάβαση της αγοράς ηλεκτρισμού στο ευρωπαϊκό μοντέλο απελευθέρωσης. 
Νεότερη Παλαιότερη