Trending

Η νέα mirorless φωτογραφική μηχανή Canon EOS M5

Δελτίο Τύπου
Συνδυάζοντας την ισχυρή απόδοση μιας DSLR, με τη βολική φορητότητα μιας compact φωτογραφικής μηχανής, η νέα mirrorless φωτογραφική μηχανή EOS M5, που αποκάλυψε πρόσφατα η Canon, είναι η πρώτη      EOS που περιλαμβάνει τον επεξεργαστή Canon DIGIC 7. Διαθέτει ότι πιο προηγμένο υπάρχει στην τεχνολογία απεικόνισης, όπως αισθητήρα 24.2 Megapixel APS-C CMOS και Dual Pixel CMOS AF για καθαρές και λεπτομερείς φωτογραφίες, αλλά και δυναμικές ταινίες με κινηματογραφική ποιότητα. Πρόκειται για τον πλέον ιδανικό σύντροφο των έμπειρων φωτογράφων και μπορεί να λειτουργήσει ως εναλλακτική των DSLR μηχανών της μεσαίας κατηγορίας, αποτελώντας ένα ορόσημο στην κατηγορία mirrorless της Canon.

Παράλληλα με τη νέα μηχανή, λανσάρεται και ο νέος φακός EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM, που είναι ο πλέον ταιριαστός, γενικής χρήσης, φακός για τις κάμερες EOSM, χάρη στο ευέλικτο οπτικό zoom8,3x, καθώς και σταθεροποιητή εικόνας 4-στοπ, για λήψη ευκρινών εικόνων, χωρίς χρήση τριπόδου. Ζυγίζει μόλις 300 γραμμάρια, εντούτοις προσφέρει κορυφαία απόδοση σε μικρό σώμα κι έτσι είναι ιδανικός για να τον μεταφέρετε μαζί σας και να μπορείτε, ανά πάσα στιγμή, να συλλαμβάνετε κάθε στιγμιότυπο. 

Δύναμη, ακρίβεια και απόδοση
Οι λεπτές χρωματικές διαφορές και οι διακυμάνσεις στο φως συλλαμβάνονται με έξοχο τρόπο από την EOS M5, χάρη στον DIGIC 7, ο οποίος προσφέρει ενισχυμένη απόδοση στην επεξεργασία εικόνων, με στόχο την αποτύπωση λιγότερου οπτικού θορύβου, περισσότερης λεπτομέρειας και πλουσιότερων χρωματικών τόνων. Σε συνδυασμό με το σύστημα Dual Pixel CMOS AF, μπορεί κανείς να συλλάβει πολύ γρήγορα στιγμιότυπα, χάρη στις ανεβασμένες ταχύτητες αυτόματης εστίασης, όπως και σε μια DSLR, με ανάλογη ακρίβεια. Παράλληλα, ένα προηγμένο σύστημα αναγνώρισης και παρακολούθησης αντικειμένων, επιτρέπει στην κάμερα να «κλειδώνει» πάνω στο θέμα για περισσότερη διάρκεια και με περισσότερη ακρίβεια, τόσο στη λήψη στατικών εικόνων, όσο και βίντεο. Με βελτιωμένη ευκρίνεια και απόδοση, είτε πρόκειται για φωτογραφήσεις στις οικογενειακές σας διακοπές, ή μια επαγγελματική φωτογράφιση, ο DIGIC 7 προσφέρει την καλύτερη δυνατή φωτογραφική εμπειρία.

Σε σκηνές με έντονο φωτισμό, όπως στις καλοκαιρινές μέρες ή σε περιπτώσεις που τα αντικείμενα φωτίζοναι από μια οπίσθια πηγή φωτισμού, η λήψη διευκολύνεται χάρη στον αισθητήρα ανάλυσης 24,2 megapixels, που διαθέτει μικροφακούς χωρίς διάκενα, μεγιστοποιώντας έτσι την επιφάνεια κάλυψης του αισθητήρα και αυξάνοντας την φωτοευαισθησία των pixels, ενώ παράλληλα καθιστά την μηχανή λιγότερο επιρρεπή στον ψηφιακό θόρυβο. Ο αισθητήρας, ο οποίος διαθέτει τεχνολογίες, παρόμοιες με εκείνες της διακριθείσας EOS 80D, βελτιώνει επίσης και το δυναμικό εύρος, αλλά και τα περιθώρια επεξεργασίας, με αποτέλεσμα έξοχες σκιές και αντιθέσεις. Όταν απαιτείται χαμηλό βάθος πεδίου, όπως στην περίπτωση φωτογράφισης πορτρέτου, ή σε περιπτώσεις δημιουργικής έκφρασης, ο μεγάλος αισθητήρας τύπου APS-C της EOS M5 κάνει εύκολη την επίτευξη εφέ που ξεχωρίζουν. Σε περιπτώσεις που χρειάζεται η ρύθμιση της φωτεινότητας ή η λήψη υπό δυσχερείς συνθήκες, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της ευαισθησίας ISO μέχρι την εξαιρετικά υψηλή τιμή 25.600. Με αυτά τα δεδομένα, η EOS M5 είναι η τέλεια κάμερα για μοναδικές και καλοστημένες φωτογραφίες. 

Παρότι μπορείτε να κάνετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις που σας βολεύουν, δεν μπορείτε πάντα να έχετε το, προς φωτογράφιση, αντικείμενο υπό τον έλεγχό σας. Μπορεί να πρόκειται για κάποιο ζώο που κινείται ή για ένα στιγμιότυπο από αθλητικό γεγονός: σε κάθε περίπτωση, η EOS M5 ενεργοποιείται σε μόλις 1 δευτερόλεπτο, επιτρέποντάς σας να φωτογραφίζετε με ρυθμό 7 καρέ ανά δευτερόλεπτο ή ακόμη και 9, αν έχετε κλειδωμένη την εστίαση. Η κάμερα επιτρέπει τη λήψη Full HD βίντεο στα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, το οποίο παραμένει σταθερό, ακόμη κι αν εσείς κινείστε, χάρη στο σύστημα σταθεροποίησης 5 αξόνων. Η σταθεροποίηση επιτυγχάνεται ακόμη και με φακούς που δεν διαθέτουν σύστημα σταθεροποίησης εικόνας, ενώ αν ο φακός διαθέτει δυνατότητα δυναμικής εστίασης, τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα.

Σχεδιασμένη για εσάς
Η EOS M5 σχεδιάστηκε με γνώμονα την αρμονική συνεργασία με εσάς. Το ενσωματωμένο ηλεκτρονικό σκόπευτρο (“viewfinder”) μεγάλου μεγέθους, είναι τοποθετημένο κεντρικά, διευκολύνοντας το κράτημα όπως και σε μία DSLR, ενώ διαθέτει υψηλή ανάλυση και γρήγορη ανανέωση εικόνας στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο, για μέγιστη άνεση. Όταν φωτογραφίζετε μέσα από το σκόπευτρο, η οθόνη αφής τύπου LCD, η οποία χρησιμοποιείται για κάθε ρύθμιση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα χειριστήριο αφής, που μπορείτε να χρησιμοποιήστε με τον αντίχειρα, για να αλλάξετε παραμέτρους όπως το σημείο ή τη ζώνη αυτόματης εστίασης, σε απομίμηση των χειριστηρίων πολλαπλών χρήσεων τύπου “joystick” των μηχανών DSLR. Το σώμα της μηχανής διαθέτει premium φινίρισμα και είναι εφοδιασμένο με πολλαπλά κουμπιά λειτουργιών, τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν για την εκτέλεση εξατομικευμένων λειτουργιών. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχει ένα νέο περιστροφικό χειριστήριο που δουλεύει με τον αντίχειρα και διευκολύνει τον έλεγχο της έκθεσης. Η EOS M5 προσφέρει μοναδική ευελιξία, καθώς μπορεί να συνδυαστεί με περισσότερους από 80 φακούς EF, χάρη στον προσαρμογέα EF-EOS M, χωρίς καμία απώλεια σε απόδοση ή ποιότητα.

Πάντα συνδεδεμένοι
Η EOS M5 διαθέτει ασύρματη δικτύωση μέσω Wi-Fi και NFC, αλλά και συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth®¹, χάρη στην οποία μπορεί να διατηρείται συνδεδεμένη με το smartphone. Από την οθόνη του κινητού μπορείτε να βλέπετε τις φωτογραφίες σας και να τις μεταφέρετε από την κάμερα, χωρίς καν να τη βγάλετε από την τσάντα σας. Η κάμερα συνδέεται με WiFi, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το smartphone ως ένα απλό, χαμηλής κατανάλωσης τηλεχειριστήριο για παρατεταμένες φωτογραφίσεις ή για να φωτογραφίσετε σκηνές που απαιτούν γρήγορη απελευθέρωση του κλείστρου, όπως π.χ. φωτογραφίες στην άγρια φύση.

Τέλεια ποιότητα σε κάθε λήψη: EF-M 18-150mmf/3.5-6.3 ISSTM
Ο νέος φακός EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM διαθέτει υψηλή ευελιξία χάρη στο οπτικό zoom 8,3x, το οποίο προσφέρει ελευθερία κινήσεων, ώστε να καλύπτετε ευρύ πεδίο, ή να εστιάζετε σε ένα θέμα, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζετε διαρκώς φακούς. Ο φακός διαθέτει σταθεροποιητή 4 στοπ και έτσι, ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό και σε λήψη με το χέρι, το κούνημα ελαχιστοποιείται. Αυτό το πλεονέκτημα επιτρέπει τη λήψη τέλειων φωτογραφιών σε νυχτερινά αστικά τοπία ή σε βραδινές εορταστικές εκδηλώσεις. Το σύστημα δυναμικής εστίασης εξασφαλίζει σταθερή κινηματογράφηση και καθαρά καρέ με υψηλή ευκρίνεια. Ο φακός EF-M 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM αξιοποιεί την τεχνολογία STM Motor, με την οποία επιτυγχάνει σχεδόν αθόρυβη εστίαση και διαθέτει κυκλική διάταξη 7 πτερυγίων. Είναι, λοιπόν, ένας φακός για κάθε περίσταση, που δεν πρόκειται να σας προδώσει ποτέ.

Βασικά πλεονεκτήματα της κάμερας Canon EOS M5:


  • Ποιότητα EOS χωρίς συμβιβασμούς σε ένα μικρό σώμα που μεταφέρεται με ευκολία
  • Με εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά για τη σύλληψη κάθε ξαφνικής σκηνής
  • Τέλεια για δημιουργική φωτογραφία
  • Διαθέτει την ισχύ και την ευελιξία EOS
  • Μοιραστείτε άμεσα φωτογραφίες και βίντεο

Βασικά πλεονεκτήματα του φακού ΕF-M 18-150MM f/3.5-6.3 IS STM:


  • Ευέλικτος και ισχυρός φακός για κάθε περίσταση
  • Ευκρινείς φωτογραφίες και σταθερό βίντεο
  • Ομαλό και ήσυχο σύστημα εστίασης STM στη βιντεοσκόπηση
  • Ο ιδανικός σύντροφος για την EOS M
  • Λήψη εντυπωσιακών πορτρέτων με θαυμάσια θόλωση του παρασκηνίου
Ακολουθήστε μας στο Facebook -->
Νεότερη Παλαιότερη