Trending

Ο Γ.Τράγκας αποκαλύπτει: "Αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ, γιατί ο Μητσοτάκης δεν θέλει να να φύγετε τώρα από την εξουσία"

Στη σημερινή του εκπομπή στον Real FM ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας έδωσε το δικό του στίγμα για το τι συμβαίνει σε όλα τα μέτωπα.

«Αγαπητέ κε πρωθυπουργέ πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι ο κος Μητσοτάκης, η ΝΔ και οι φίλοι μας οι δανειστές δεν θέλουν να σας ρίξουν σήμερα ή αύριο. Θα πέσετε μόνο εάν κάνετε ο ίδιος χαρακίρι. Σας έχω πει κατ΄επανάλειψη ότι οι μεγάλες και αθάνατες πολυεθνικές, όπως και οι γιγαντιαίες αυτοκινητοβιομηχανίες, όταν παράγουν ένα λάθος προϊόν αποσύρουν το σύνολο των αυτοκινήτων και όχι ένα μέρος τους. Έτσι αυξάνουν το κύρος τους και προχωρούν ακάθεκτες στο επόμενο προϊόν. Εσείς επιμένετε σε κάτι που όχι μόνο είναι κακοφτιαγμένο, όχι μόνο είναι σκάνδαλο που παράγει αέναη φθορά αλλά είναι και πολιτικά ηλίθιο.

Ανοίξτε το ραδιοφωνάκι σας. Γιατί ο Μητσοτάκης δεν θέλει να φύγετε τώρα από την εξουσία. Θέλει να σας σύρει με το άρμα του δεμένο από τα ποδάρια. Όπως έκανε ο Αχιλλέας τον Έκτορα έξω από τα τείχη της Τροίας. Θέλει να σας ταπεινώσει, να σας τελειώσει πολιτικά, να ακούν οι Έλληνες Τσίπρας και αριστερά και να μη φεύγουν μόνο μακριά, να αλλάζουν Ήπειρο!

Κύριε πρωθυπουργέ δεν έχετε αντιληφθεί πόσο φιάσκο, πόσο σκάνδαλο φαίνεται στα μάτια τόσο της ελληνικής όσο και της διεθνούς κοινής γνώμης. Για να χτυπήσεις τη διαπλοκή και τους περίφημους νταβατζήδες του Μπαϊρακτάρη, δεν πρέπει να φέρνεις ολιγοπώλια αλλά περισσότερη Δημοκρατία και πολυφωνία. Ο κος Καλογρίτσας αποχώρησε τελικά από το διαγωνισμό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο διαγωνισμός είναι νόμιμος ή μπορεί να ολοκληρωθεί. Σκεφτείτε ότι με βάση την αποχώρησή του και την αποδοχή του ότι λόγω του θορύβου που επικράτησε έχασε τις πηγές χρηματοδότησης, στοιχειοθετείται άμεσα ποινικό αδίκημα για εικονικές προσφορές.

Κύριε πρόεδρε ο κος Καλογρίτσας απέκτησε την άδεια με 52,6 εκατομμύρια και δεύτερος στις προσφορές σε εκείνο το γύρο, ήρθε ο κος Μαρινάκης με 51 εκατομμύρια. Δηλαδή ο κος Μαρινάκης πλήρωσε 25 εκατομμύρια σε επόμενο γύρο, ενώ είχε κερδίσει με την προσφορά του την άδεια στα 51 εκατομμύρια. Τούτο καθιστά συνολικά ακυρώσιμο το αποτέλεσμα του διαγωνισμού δεδομένου ότι διαμορφώθηκε στη βάση εικονικών προσφορών του δήθεν πλειοδότη. Σε αυτή την περίπτωση θα υποστηριχθεί η συνολική ακύρωση του διαγωνισμού π.χ. η τιμή εκκίνησης της δεύτερης άδειας, ήταν προσφορά του συγκεκριμένου στην πρώτη άδεια. Ο ίδιος όμως αποδεικνύεται ότι δεν είχε οικονομική δυνατότητα να καταβάλλει ούτε την προσφορά στην πρώτη άδεια. Άρα η προσφορά του ήταν εικονική».

Σκάνδαλο μεγατόνων
«Σήμερα πρέπει να με πιστέψετε. Αυτό θα πάρει τεράστιες διαστάσεις, θα ξεφύγει των ελληνικών ορίων και η αντιπολίτευση θα σας σύρει χειροπόδαρα. Ο κος Μητσοτάκης δεν θέλει να πέσετε σήμερα ή αύριο γιατί δεν σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση και από ό,τι φαίνεται ούτε σε ένα χρόνο δεν θα σχηματίζει. Θέλει όμως να αυξήσει ακόμα περισσότερο τα ποσοστά του και να σας καταστήσει πλήρως υπεύθυνο, ένοχο και στιγματισμένο για την καταστροφή της χώρας.

Ένα τέτοιο σκάνδαλο είναι ό,τι καλύτερο για να φαίνεστε από εδώ και πέρα σε όλο τον κόσμο ότι εσείς ή το περιβάλλον σας προωθείτε, προστατεύετε ή σπρώχνετε προκειμένου να αλλάξετε τους συσχετισμούς και να ελέγξετε τα πράγματα στην ενημέρωση.

Ο κος Πάνος Καμμένος σας προειδοποίησε πολλές φορές. Δεν σας κρύβω ότι με έκπληξη τον άκουσα τον περασμένο Αύγουστο σε μία πολύωρη επαφή που είχα μαζί του στο εξωτερικό να μου προφητεύει με ένταση, αυτό που συμβαίνει σήμερα στην κυβέρνησή σας. Δηλαδή που θα πήγαινε η ιστορία Καλογρίτσα. Ο Δεξιός κος Καμμένος προσπαθούσε με παρεμβάσεις του και τηλεφωνικές επαφές του να σας προστατεύσει. Από τη μεγάλη, την πολύ μεγάλη γκάφα …δεν ξέρω πως να την πω, που σας έριξε το δεξί σας χέρι. Είναι γνωστό ότι ο κος Καμμένος είναι σε μετωπική σύγκρουση με τον κο Παππά αλλά φυσικά δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τον κο Καμμένο γιατί θα πέσει η κυβέρνηση. Κάποια στιγμή όμως όπως συνέβη και στο παρελθόν και το έζησα, οι πρωθυπουργοί καταλογίζουν ευθύνες και απομακρύνουν εντελώς ή σε άλλες θέσεις όσους βρίσκονται μπροστά μπροστά στη βιτρίνα της κυβέρνησης.

Αγαπητέ κε Πρόεδρε πρέπει να με ακούσετε πριν οδηγηθείτε πιο κάτω στου κακού τη σκάλα. Έτσι και αλλιώς σήμερα, αύριο ή μεθαύριο δεν θέλουν να φύγετε γιατί περιμένουν να υπογράψετε και άλλα. Που δεν έχουν καμία όρεξη να υπογράψουν αυτοί. Επειδή ζούμε σε μια μικρή Ιουδαία οφείλω να σας πω ότι ο κος Ιβάν Σαββίδης δεν θα λύσει το πρόβλημα. Ο άνθρωπος έχει λεφτά, ενδεχομένως θέλει να ταιριάξει και να συνεταιριστεί με τον κο Βαρδινογιάννη ή με τον κο Κοντομηνά αλλά με τη συμμετοχή του δεν τετραγωνίζεται ο κύκλος. Εάν είχατε δώσει περισσότερες άδειες πιθανολογώ ότι θα σας ήταν βολική η συμμετοχή του. Δεν ξέρω μάλιστα εάν μπορεί να διαθέσει 150 εκατομμύρια για κανάλι. Τόσα είναι. Έχετε ήδη κάνει εχθρούς στον επιχειρηματικό κόσμο που σας στήριξαν κατά την άνοδό σας στην εξουσία. Αισθάνονται – όπως αυτοί που έδιναν γάλα στο φίδι που τους δάγκωσε.
Από την άλλη πλευρά, οι πάντες συγκεντρώνουν στοιχεία για φίλους σας, που τα φτιάξανε- ρωτήστε τον κο Καμμένο για περισσότερες λεπτομέρειες- με ισχυρά τζάκια, πανίσχυρους οικονομικούς παράγοντες, κολλητούς της απέναντι πλευράς. Ρωτήστε επαναλαμβάνω τον κο Καμμένο. Συνεταίρος σας είναι.

Πραγματικά κε Πρόεδρε πιστεύετε ότι σε μια περιοχή κατεχόμενη με μνημόνιο οι σύμμαχοί μας, οι Αμερικανοί ή οι Ευρωπαίοι δεν θα διεγερθούν με τη συμμετοχή του κου Σαββίδη στο τηλεοπτικό τοπίο; Βέβαια, οι Ρώσοι ως ένα σημείο τα έχουν βρει με τους αμερικανούς αλλά πραγματικά πιστεύετε ότι με κόκκινους μπίζνεσμαν αλλάζει το τοπίο;

Πέρα από αυτό, πραγματικά πιστεύετε ότι με ατράνταχτες αποδείξεις εικονικών προσφορών μπορεί να μείνει αυτό όρθιο από την ευρωπαϊκή ένωση και την ελληνική Δικαιοσύνη. Και μάλιστα όταν ο κος Σαββίδης έλεγε ότι πήγε εκεί για να ανεβάσει το τίμημα; Γιατί πρέπει να ανατιναχτείτε από την απειρία, την ανοησία, ενδεχομένως τη βουλιμία διαφόρων φίλων και συνεργατών σας; Ο κος Έτινγκερ μιλώντας στη Ντόιτσε Βέλε είπε ότι εξετάζουμε, ερευνούμε την ελληνική κυβέρνηση για προσπάθεια καθυπόταξης των ΜΜΕ. Ο κος Έτινγκερ είπε ότι εμείς δεν λέμε πόσες άδειες θα δώσεις αλλά παρεμβαίνουμε από τη στιγμή που έχει σχηματιστεί η εντύπωση ότι η διαδικασία χορήγησης των αδειών θίγει την πολλαπλότητα των απόψεων και την ελευθερία του τύπου. Σε περίπτωση είπε ο κος Έντιγκερ που έχουμε αποδεικτικά στοιχεία, τότε ενδεχομένως θα κινηθούμε εναντίον της Ελλάδας, στη βάση της συνθήκης για τη λειτουργία της Ε.Ε.»

Για παραβίαση νομοθεσίας…
«Ούτε λίγο, ούτε πολύ κε Πρωθυπουργέ κινδυνεύετε να πέσετε σε ακόμη μεγαλύτερη λούμπα, γιατί η Ευρώπη θα σας πάει σε παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας, αφού δεν μπορείς να ρυθμίσεις ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, χωρίς ανεξάρτητες αρχές και χωρίς από την αρχή να έχεις καθορίσει τις περιφερειακές και τις θεματικές άδειες. Δηλαδή το σύνολο αδειών προκειμένου να ξέρουν όλοι και να υπολογίσουν τη διανομή διαφημιστικής δαπάνης. Ήδη η καθίζηση της αγοράς -τα περίφημα 200 εκατομμύρια που λέτε- είναι ζήτημα εάν τα έχει κάνει 160-180!!!

Βέβαια, οφείλω να σας πω ότι ένα τοπίο που εσείς θεωρείτε διαπλεκόμενο και νταβατζίδικο δεν χτυπιέται ούτε με κολλητούς που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα και είναι ουσιαστικά μπροστινοί, λαγοί αλλά ούτε και με γέφυρες, με οικονομικά κέντρα τα οποία μπορούν να διαρρεύσουν ότι αύριο ή μεθαύριο σε είχαν ή σε έχουν στο pay roll και μπορούν να το αποδείξουν! Άλλωστε, και εσείς παρά το σχετικό νεαρό της ηλικίας γνωρίζετε πως λειτουργεί η μικρή Ιουδαία μας, το προάστιο Μενταγίν της δικής μας Κολομβίας. Ο αγαπητός κος Παππάς ήθελε προκειμένου να αυξήσει το έσοδο από αυτό τον εξωφρενικό διαγωνισμό και προκειμένου να προσελκύσει ενδιαφερόμενους απέφυγε να βάλει στον ώμο τις θεματικές και τις περιφερειακές άδειες, έτσι ώστε να προσέλθουν οι λεφτάδες. Μάλιστα, παρακάλεσε ένα από τα πρώτα πορτοφόλια του τόπου να πάρει μέρος και πήρε θετική απόκριση». Ακολουθήστε μας στο Facebook -->
Νεότερη Παλαιότερη