Trending

Παρέμβαση της Κομισόν για τις τηλεοπτικές άδειες

Αμφιβολίες αναφορικά με την διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα εξέφρασε σε συνέντευξη του στο Βερολίνο ο Ευρωπαίος επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ.

Ο κ. Έτινγκερ ρωτήθηκε κατά πόσο ο περιορισμός των αδειών στην Ελλάδα σε τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς συνιστά απειλή για την ελευθερία του τύπου. "Το ερώτημα αν οι άδειες θα είναι για 4, 5, 6 ή 10 για δημόσιους ή ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είναι, βασικά (per se), υπόθεση των εθνικών κρατών και της ελεύθερης διαδικασίας λήψης αποφάσεων των κοινοβουλίων", απάντησε ο κ. Έτινκερ.

Η Κομισιόν "παρεμβαίνει" όμως από τη στιγμή που έχει σχηματίσει την εντύπωση ότι η διαδικασία χορήγησης των αδειών "θίγει την πολλαπλότητα των απόψεων και την ελευθερία του τύπου."

Όπως είπε στη συνέχεια, αυτό το διάστημα ο ίδιος δέχεται από την Ελλάδα "προειδοποιήσεις" ότι η κυβέρνηση θέλει να "καθυποτάξει" τον τύπο και τους καναλάρχες. Σε περίπτωση που η Κομισιόν διαθέτει "αποδεικτικά στοιχεία τότε, ενδεχομένως, θα μπορούσαμε να κινηθούμε εναντίον στη βάση της Συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ". Όπως τόνισε ο κ. Έτινγκερ η όλη υπόθεση βρίσκεται υπό εξέταση. Χωρίς να τους κατονομάσει, ο ευρωπαίος επίτροπος είπε ότι επ' αυτού συνεργάζεται με δύο έλληνες ευρωβουλευτές. Ακολουθήστε μας στο Facebook -->
Νεότερη Παλαιότερη