ΤΕΛ. ΝΕΑ
16 Σεπτεμβρίου 2016

Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κατά Καλογρίτσα

Ερωτηματικά και αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝ.ΕΛ. το αγροτεμάχιο στην Ιθάκη εκτάσεως 5.029 στρεμμάτων που δήλωσε ο επιχειρηματίας Χ. Καλογρίτσας ως εγγύηση στον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, η εταιρεία "ΑΓΙΑ" με νόμιμο εκπρόσωπό της τον δικηγόρο Σπ. Καραμπάτσο, δώρισε στην εταιρεία Καλογρίτσα το 82% της εταιρείας, αλλά και τρία αγροτεμάχια στην Ιθάκη συνολικής έκτασης 5.029 στρεμμάτων, τα οποία μάλιστα διεκδικεί ως καταπατηθέντα ο δήμος Ιθάκης.

"Εμένα με παραξενεύει πάρα πολύ πώς είναι δυνατόν κάποιος  που θέλει να πάρει κανάλι να επικαλείται τέτοια στοιχεία" δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.

Απαντώντας στην ερώτηση των δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ αν "μπορούν να μπουν κανόνες με βοσκοτόπια" ο κ. Παπαδόπουλος συμπλήρωσε: Πώς μπορεί να επικαλείται τέτοια στοιχεία προκειμένου να του δώσουν τη δυνατότητα να θεωρεί ότι έχει άμεσα προς εκταμίευση τα χρήματα που του ζητούνται.

"Οι ΑΝΕΛ έχουν μια ευαισθησία για τα θέματα της διαπλοκής και γι' αυτό είπαμε ότι δεν θα πρέπει να κατέβει ο Καλογρίτσας στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες", είπε ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Καμμένος στα Παραπολιτικά 90,1.

"Όταν κάποιος διαγωνιζόμενος πατάει ένα κουμπί και λέει έχω τα χρήματα θα πρέπει να έχει τα χρήματα, σημείωσε με νόημα, και πρόσθεσε: Αν δεν τα έχει αυτό είναι απιστία κατά του Δημοσίου".