Trending

Vodafone: Παρέχει εργασία σε νέους

H Vodafone υλοποιεί το πρόγραμμα Vodafone World of Difference για έβδομη συνεχή χρονιά, μέσω του οποίου παρέχει εργασία σε νέους και ταυτόχρονα συμβάλλει έμπρακτα στο έργο κοινωφελών μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Ο στόχος του προγράμματος είναι διττός, καθώς δημιουργεί θέσεις εργασίες για νέους, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει το έργο κοινωφελών μη κερδοσκοπικών οργανισμών της χώρας να επιτελέσουν σημαντικό έργο με πολλαπλά οφέλη για την ευρύτερη κοινωνία και στην ενδυνάμωση των σκοπών τους.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε 10 νέους να εργαστούν με τη μορφή πλήρους απασχόλησης για έξι μήνες στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που θα επιλέξουν και η Vodafone καλύπτει το μισθό τους για το διάστημα αυτό.

Με στόχο τη στήριξη της απασχόλησης και την ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων, η Vodafone εφαρμόζει πολυετή προγράμματα στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Στην κατεύθυνση αυτή, όσοι νέοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα Vodafone World of Difference έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, αλλά και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους, ως πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία.

Παράλληλα, νέοι με όραμα, που επιθυμούν με την εργασία τους να καλύψουν πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, έχουν πλέον τη δυνατότητα να απασχοληθούν αμειβόμενοι σε κοινωφελείς οργανισμούς, μέσω του προγράμματος.

Επιπλέον, μέσα από το πρόγραμμα Vodafone World of Difference ενισχύεται το έργο και η δυναμική των κοινωφελών μη κερδοσκοπικών οργανισμών, καθώς για 6 μήνες διαθέτoυν στην υπηρεσία τους τις δεξιότητες ενός νέου ατόμου, χωρίς κόστος.

Φέτος, το πρόγραμμα εστιάζει στις ηλικιακές ομάδες 18-35 με στόχο να αποτελέσει ένα μικρό αντίβαρο στο υψηλό ποσοστό νεανικής ανεργίας της χώρας μας. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν έρθει σε επαφή με τον οργανισμό στον οποίο θέλουν να εργαστούν και να συμφωνήσουν σε ένα συγκεκριμένο έργο για την περίοδο απασχόλησής τους. Η ανθρωπιστική και κοινωφελής αξία, το εφικτό της υλοποίησης, τα μετρήσιμα αποτελέσματα, καθώς και η βιωσιμότητα του έργου αποτελούν τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης των αιτήσεων.

Μέχρι σήμερα το Vodafone World of Difference έχει αναδείξει 44 νικητές, που εργάστηκαν στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κρήτη, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πάρος και Πρέσπες, προσφέροντας ευκαιρίες απασχόλησης και σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία. Οι νικητές αυτοί προσέφεραν με την εργασία τους στο έργο 41 οργανισμών όπως η Κιβωτός του Κόσμου, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η ΕΛΕΠΑΠ, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς", η Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Equal Society, το Make a wish κ.α

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής World of Difference γίνεται ηλεκτρονικά, μέσα από την ιστοσελίδα της Vodafone στο Vodafone World of Difference - Vodafone.gr, ενώ η περίοδος υποβολής είναι ανοιχτή για το κοινό και διαρκεί 4 εβδομάδες. Ακολουθήστε μας στο Facebook -->
Νεότερη Παλαιότερη