Trending

Δυστύχημα Αίγινας: Δεν οδηγούσε ο 77χρονος το ταχύπλοο

Το πολύκροτο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους εξελίσσεται σε σήριαλ.

Όπως αναφέρει η RealNews, σύμφωνα με έκθεση της αστυνομίας, τα ευρήματα βιολογικού υλικού από τα χειριστήρια δείχνουν πως ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος δεν βρισκόταν στο τιμόνι την ώρα της μοιραίας σύγκρουσης. Στο πηδάλιο, στις μανέτες, στο κάθισμα του κυβερνήτη, αλλά και στα κουμπιά στον πίνακα οργάνων βρέθηκε DNA αλλά δεν ταυτίζεται με το δείγμα του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με την Real, τα νέα στοιχεία ανατρέπουν την υπόθεση και γεννούν νέα ερωτήματα και για τους χειρισμούς από το λιμενικό.

Οι τρεις ακόμη επιβαίνοντες του σκάφους υποστηρίζουν στις καταθέσεις του πως ο 77χρονος ήταν ο κυβερνήτης.

Τα νέα δεδομένα σχολίασε ο συνήγορος των οικογενειών των θυμάτων Αλέξης Κούγιας, ο οποίος δήλωσε: «Με τη βοήθεια της τακτικής ανακρίτριας Πειραιώς κ. Ακτύπη και της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κ. Νικολάου προσπαθήσαμε αμέσως μετά την προσωρινή κράτηση του Θρασύβουλου Λυκουρέζου να βοηθήσουμε τη Δικαιοσύνη, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη σε αυτό το τρομερό έγκλημα της Αίγινας».

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την αποδοχή των δίκαιων αιτημάτων μας και ήδη έρχονται με επίσημο και διαβλητό τρόπο οι πρώτες απαντήσεις, οι οποίες επιβεβαιώνουν την υποψία των επιβαινόντων, αλλά και των συγγενών των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους ότι το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και το Λιμεναρχείο της Αίγινας προσπάθησαν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την αποκάλυψη της αλήθειας» Προσθέτει ο ίδιος.

Ενώ αναφέρει ακόμα ότι: «Αφού η πρώτη απάντηση από την πρώτη έρευνα – ανάλυση των στοιχείων του DNA στο σκάφος Duente αποκαλύπτει ότι ούτε ο Λυκουρέζος λέει την αλήθεια, ούτε η Λιμενική Αρχή έκανε τίποτα για να την αποκαλύψει. Και το κυριότερο είναι ότι στο σκάφος επέβαιναν άγνωστα πρόσωπα, των οποίων το DNA βρέθηκε και τα οποία πρέπει οπωσδήποτε να αποκαλυφθούν και να αποδοθεί δικαιοσύνη». Ακολουθήστε μας στο Facebook -->
Νεότερη Παλαιότερη