Trending

ESM: Πλήρης συμμόρφωση της Ελλάδας με τα 15 προαπαιτούμενα

Το compliance report από τον ESM, στο οποίο αποτυπώνεται η πλήρης συμμόρφωση της Ελλάδος σε ότι αφορά την εκπλήρωση των 15 προαπαιτούμενων, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Όλες οι δράσεις φέρουν την ένδειξη «done» και έτσι αύριο το Συμβούλιο Διευθυντών του Μηχανισμού θα εκταμιεύσει το 1,1 δισ. ευρώ που έχει ήδη εγκριθεί από το Eurogroup, αναφέρει η Ependysinews. Το ζητούμενο είναι αν στη σημερινή συνεδρίαση το EWG θα επικυρώσει τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και θα δώσει το πράσινο και για το 1,7 δισ. οπότε αύριο να εκταμιευτεί το συνολικό ποσό των 2,8 δισ. ευρώ.

Οι θεσμοί στην έκθεσή τους σημειώνουν ότι είναι σημαντικό να προχωρήσει ο διορισμός των μελών του Δ.Σ. του Υπερταμείου Ιδιωτικοποιήσεων και αυτό να στελεχωθεί από ανοικτή και διαφανή διαδικασία ενώ για τα ενεργειακά επισημαίνουν ότι τα προαπαιτούμενα είναι σημαντικό να αποτελέσουν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής που θα δημιουργήσει «αποτελεσματικές» αγορές ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου.

Σε αυτό το πλαίσιο κρίνονται σημαντικοί οι διαγωνισμοί ιδιωτικοποίησης και οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ που όπως αναφέρεται πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως.

Παράλληλα, παρότι το νομοσχέδιο για την ΥΠΑ ψηφίστηκε στη Βουλή ήδη προωθούνται «τεχνικές διορθώσεις» που όπως αναφέρεται στο κείμενο έχουν συμφωνηθεί με την Κομισιόν και θα γίνουν ως τα τέλη Οκτωβρίου στο πλαίσιο της β’ αξιολόγησης. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη