Trending

Γ.Μουζάλας (ΣΥΡΙΖΑ): Πρόσκληση στη ΝΔ να βοηθήσει

Ο αν. υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας απηύθυνε πρόσκληση στην Νέα Δημοκρατία να βοηθήσει – και εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος - τον αγώνα της κυβέρνησης να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός επιστροφών προσφύγων.

Δίνουμε μια τεράστια μάχη στην ΕΕ. Ήμουν στην ΕΕ και είχα συζητήσεις με τις ευρωκοινοβουλευτικές ομάδες και με το ΕΛΚ. 

Προωθούμε ένα σχέδιο, το οποίο είναι απαραίτητο - εξίσου απαραίτητο με την μετεγκατάσταση - να φτιαχτεί ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός επιστροφών. 

Γιατί χωρίς επιστροφές δεν υπάρχει μεταναστευτική πολιτική» ενημέρωσε το Σώμα ο κ. Μουζάλας και προσέθεσε απευθυνόμενος προς την ΝΔ: «Δεν μπορούμε να τις κάνουμε, όπως κι εσείς δεν μπορέσατε. 

Εμείς συνεχίζουμε ένα μαραθώνιο και λέμε: Θέλουμε ευρωπαϊκό μηχανισμό επιστροφών. Βοηθήστε μέσα στο κόμμα σας. 

Το ΕΛΚ είχε θετική ανταπόκριση και τα άλλα κόμματα, όπως και ο κ. Σουλτς επίσης».

Στο πλαίσιο της συζήτησης επερώτησης της ΝΔ, για το Μεταναστευτικό – κατά την οποία οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανέβηκαν πολλές φορές σε σχέση με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα, αλλά και τις καταγγελίες Βουδούρη - ο κ. Μουζάλας κάλεσε και τα υπόλοιπα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να «βάλουν πλάτη» στο Μεταναστευτικό ώστε να εφαρμοστούν οι ευρωπαϊκές συμφωνίες, και απευθυνόμενος προς την ΝΔ ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος και συνεργασία στο «εθνικό θέμα». Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη