Trending

Γνωστοί επιχειρηματίες πίσω από την απόκτηση της Αγοράς Μοδιάνο

Το ιστορικό ακίνητο της Αγοράς Μοδιάνο στη Θεσσαλονίκη περνά σε σχήμα γνωστών επενδυτών-επιχειρηματιών στην Ελλάδα.

Όπως γνωστοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ, η One Outlet ΑΕ κατέθεσε προσφορά 1,9 εκατ. ευρώ για το ακίνητο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (αποτελεί τμήμα του οικοδομικού τετραγώνου που περιβάλλεται από τις οδούς Αριστοτέλους, Ερμού, Κομνηνών και Βασιλέως Ηρακλείου), όπου στεγάζονται 144 καταστήματα.

Η One Outlet δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης ακινήτων από το 2014. Σήμερα διαχειρίζεται το One Salonica Outlet Mall στη Θεσσαλονίκη και ως μέτοχοί της εμφανίζονται, μεταξύ άλλων, εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία Σάμι Φάις, του Μιχάλη Παπαέλληνα, του ομίλου Μαρινόπουλος και Αράβων επενδυτών (PIMA Group). Mέτοχοι της One Outlet αναφέρονται οι Notos Com Συμμετοχές ΑΕ, ΑΜ International Εμπορίου και Αντιπροσωπειών ΑΕ και ROCKETEER Enterprises LTD, ενώ το ακίνητο που στεγάζεται το εμπορικό κέντρο φέρεται να έχει αγοραστεί από αραβικά κεφάλαια (GET), αναφέρει το Capital. 

Το ποσοστό που παραχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ πέρασε από τη Βικτώρια Μοδιάνο στο Δημόσιο και συγκεκριμένα στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) και στη συνέχεια στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Πέραν του 43% της κυριότητας της Αγοράς Μοδιάνο, που εκτός απροόπτου περνά στην One Outlet ΑΕ, το υπόλοιπο ποσοστό ανήκει σε 59 συνιδιοκτήτες, μεταξύ των οποίων και γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες της Θεσσαλονίκης. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη