Trending

Καλογήρου: Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση

Ένα από τα εμβληματικότερα ονόματα στο χώρο της υπόδησης, τα καταστήματα Καλογήρου της οικογένειας Λεμονή, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα πιεσμένα από την πολυετή κρίση, τις συσσωρευμένες ζημίες και τον υπερδιογκωμένο δανεισμό τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Euro2day, τα αδέλφια Λεμονή στράφηκαν κατ' αρχάς στο πελατολόγιό τους, προκειμένου να ζητήσουν διευκόλυνση στην αποπληρωμή και να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους. Σε δεύτερη φάση, αναζήτησαν μετοχική συνεργασία με κάποιους από τους μεγάλους πελάτες τους, βολιδοσκοπώντας την πιθανότητα εισόδου στρατηγικού επενδυτή στην εταιρία. Η απάντηση ήταν ωστόσο αρνητική, ακόμη κι αν η διοίκηση Λεμονή «εξασφάλιζε» ένα γενναίο «κούρεμα» υποχρεώσεων.

Αυτός είναι ο δεύτερος άξονας στον οποίο κινούνται τα αδέλφια Λεμονή, τα οποία βρίσκονται σε επαφές με τις πιστώτριες τράπεζες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αυτές έχουν θέσει «τελεσίγραφο» στην οικογένεια. Προτείνουν τη μεταβίβαση των δανείων της Καλογήρου σ' ένα από τα υπό σύσταση εξειδικευμένα fund (την KKR για την ακρίβεια), αναφέρει το δημοσίευμα.

Η πλευρά Λεμονή ωστόσο ανησυχεί για την τύχη των ενεχειριασμένων ακινήτων της (πρόκειται για έξι εμπορικά ακίνητα που έχουν ενεχειριαστεί στις πιστώτριες τράπεζες έναντι 50 εκατ. ευρώ περίπου ως εγγύηση χορηγούμενων δανείων), φοβούμενη ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε εκποίησή τους και μάλιστα σε εμπορικές τιμές πολύ χαμηλότερες από το book value τους και το ποσό βάσει του οποίου συνήψε τον δανεισμό της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πάντως η οικογένεια θεωρεί ότι ο όμιλος χρειάζεται 10 εκατ. ευρώ φρέσκο χρήμα για κεφάλαιο κίνησης και επανεκκίνηση, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να τα βάλει, αν δεν υπάρξει «διευθέτηση» του τραπεζικού της δανεισμού. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη