Trending

Ρέγκλινγκ (ESM): Το 2015 ήταν μια "χαμένη χρονιά" για την Ελλάδα

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρένγκλινγ τόνισε ότι το 2015 ήταν μια "χαμένη χρονιά", η οποία ήρθε μετά το 2014 όπου η Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια ύφεσης είχε παρουσιάσει ανάπτυξη.

Και προσθέτει:  "Χρειαστήκαμε ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, με πολύ μεγαλύτερα ποσά απ’ ότι περίμενε κανείς το 2014". 

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, θεωρεί ότι οι αυξήσεις στους μισθούς στην Ελλάδα από το 1990 ως το 2008 αυξανόντουσαν γρηγορότερα απ’ οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας και αυτό αποτέλεσε τον λόγο που η Ελλάδα παρουσίαζε ελλείμματα εμπορίου και προϋπολογισμού. "Η διόρθωση των μισθών αντικατοπτρίζει την ανώμαλη πορεία τους τα τελευταία 10 έτη", αναφέρει, προσθέτοντας ότι κατά τη άποψη του έχουμε φτάσει στο τέλος αυτής της διαδικασίας.  Προβλέπει δε, αύξηση των εισοδημάτων, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιστρέψει η ανάπτυξη λόγω της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.  

Αναφορικά με το πότε η Ελλάδα θα πάρει τη δεύτερη δόση του προγράμματος και το ύψος αυτής καθιστά σαφές ότι αυτό θα συμβεί μετά το πέρας της 2ης αξιολόγησης, Όμως προσθέτει ότι υπάρχουν "δύσκολα ερωτήματα" που πρέπει να απαντηθούν, όπως αυτό που αφορά τον χρόνο συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα- χρόνο που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δεν τολμά να προσδιορίσει χρονικά. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη