Trending

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση η Samsung

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχει περιέλεθι η Samsung μετά τον ορυμαγδό αρνητικών ειδήσεων για τη ναυαρχίδα της, το Galaxy Note 7 με το οποίο ευελπιστούσε να χτυπήσει ευθέως την Apple.

Τα προβλήματα με το Note 7 (ανάφλεξη μπαταριών) ήρθαν ακριβώς την στιγμή που η Samsung είχε έλθει και πάλι στο προσκήνιο ύστερα από δύο χρόνια πτώσης κερδών. Οι καταναλωτές είχαν στραφεί στα κινητά της τηλέφωνα, ωθώντας την τιμή της μετοχής της σε ιστορικά υψηλά και επιβεβαιώνοντας τη θέση της εταιρείας ως του κυρίαρχου κατασκευαστή smartphones βάσει εσόδων, αναφέρει το Capital.

Ήδη οι αναλυτές προβλέπουν ότι η κρίση αυτή θα οδηγήσει σε ένα χτύπημα χωρίς προηγούμενο. Την περασμένη εβδομάδα, η Samsung Electronics μείωσε τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του τριμήνου κατά ένα τρίτο, ένα "χτύπημα" ύψους 2,3 δισ. δολ. το οποίο και αποτελεί τη μεγαλύτερη, από άποψη κόστους, αποτυχία ασφάλειας στην ιστορία της τεχνολογίας.

Οι μετοχές του τεχνολογικού γίγαντα σημείωσαν πτώση άνω του 10% την περασμένη εβδομάδα και τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση τους από τον Μάιο του 2012, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι η κρίση στο Note 7 θα μπορούσε να προκαλέσει μακροπρόθεσμες βλάβες στη φήμη και τα κέρδη της Samsung.

Για τη Samsung, με κεφαλαιοποίηση 235 δισ. δολ. και 69 δισ. δολ. σε ρευστότητα, οι απώλειες στις πωλήσεις από ένα μοντέλο θα μπορούσαν να απορροφηθούν, Ωστόσο, το βασικό πρόβλημα της εταιρείας στο μακροπρόθεσμο διάστημα είναι στη φήμη της και στο brand, όπως τονίζουν οι αναλυτές. "Η κρίση με το Note 7 μπορεί να βλάψει τη ζήτηση για άλλα smartphone αλλά και προϊόντα της Samsung", προειδοποιεί η Nomura. via Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη