Trending

Θεόδωρος και Γιάννα Αγγελοπούλου αποχωρούν από την Ελλάδα

Μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού δηλώνουν πλέον το ζεύγος Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου οι οποίοι αποφεύγουν έτσι και την υπέρμετρη φορολόγηση.

Όπως αναφέρει το BankingNews, αρχικά έκαναν όλες τις νόμιμες φορολογικές διατυπώσεις, δηλώνοντας μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού. 

Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι πρέπει να διαμένει κάποιος τουλάχιστον 183 ημέρες τον χρόνο σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη. 

Τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν οι δικηγόροι της οικογένειας δεν ήταν δυνατόν να αμφισβητηθούν από τις επίσημες φορολογικές Αρχές.

Ο κ. Θεόδωρος Αγγελόπουλος αποχώρησε από μέλος διοικητικών συμβουλίων εταιρειών, στα οποία συμμετείχε, ενώ, αντιστοίχως, η κα Γιάννα Αγγελοπούλου προσκόμισε διακοπή εργασιών από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. 

Η οικογένεια Αγγελοπούλου, στη συνέχεια, κατέθεσε δικαιολογητικά, τα οποία επιβεβαίωναν ότι δεν είχε κανέναν οικονομικό, εμπορικό και οικογενειακό δεσμό, δηλαδή ότι τα παιδιά τους είναι κάτοικοι εξωτερικού. 

Οι αρμόδιες φορολογικές Αρχές δεν ήταν σε θέση να εμποδίσουν το φορολογικό αίτημα της οικογένειας, καθώς ήταν σε θέση να αποδείξουν ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού. 

Η αποχώρηση της οικογένειας Αγγελοπούλου μεταφράζεται σε απώλειες για τα κρατικά ταμεία, καθώς οι ετήσιοι φόροι που κατέβαλαν ξεπερνούσαν τουλάχιστον τις 100.000 ευρώ.Η οικογένεια θα επισκέπτεται πλέον την Ελλάδα μόνο για τουρισμό, αναφέρει το BankingNews. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη