ΝΕΑ

20 Νοεμβρίου 2016

Αγωνία για την αλυσίδα Καλογήρου

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται ακόμη, όπως έχει επισημάνει και πρόσφατα το Biznews, η αλυσίδα υποδημάτων Καλογήρου, του Ομίλου Λεμονή.

H εξυπηρέτηση του ομολογιακού των 49,5 εκατ. παραμένει στον αέρα, με τις συνολικές υποχρεώσεις φέτος να διαμορφώνονται στα 62 εκατ. και τον τζίρο να έχει μειωθεί στο μισό σε σχέση με τις «χρυσές εποχές». Η κραταιά αλυσίδα, που στις δόξες της είχε δίκτυο 135 σημείων πώλησης, να διαθέτει πλέον μόλις 70.

Η ιστορική φίρμα που «γεννήθηκε» το 1890 στην οδό Kολοκοτρώνη, που συνδέθηκε με την οικογένεια Λεμονή το 1950 όταν η κόρη του ιδρυτή Kομνηνού Kαλογήρου, Άννα, παντρεύτηκε τον Φραγκίσκο Λεμονή. 

Όπως αναφέρει το Dealnews, η πρόταση των τραπεζών να μεταβιβαστούν τα δάνεια σε ένα από τα υπό σύσταση σχήματα διαχείρισης «κόκκινων», με διάφορες πηγές να «φωτογραφίζουν» το fund KKR είναι στο τραπέζι με τον Φραγκίσκο Λεμονή όμως να ανησυχεί ότι έτσι θα χάσει τον έλεγχο της αλυσίδας.

Υπάρχει και η περίπτωση, έστω και αδύναμη, να βρεθεί επενδυτής για να αγοράσει την αλυσίδα. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Αγωνία για την αλυσίδα Καλογήρου
  • Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Αγωνία για την αλυσίδα Καλογήρου Rating: 5 Reviewed By: Admin
Top