Trending

Ακυρώθηκε επένδυση άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα

Η γαλλική εταιρεία EDF Energies Nouvelles, η οποία ιδρύθηκε και αναπτύχθηκε από τον ελληνικής καταγωγής Πάρη Μουράτογλου, προχωρά σε μαζική ακύρωση επενδυτικών σχεδίων άνω των 250 εκατομμυρίων στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η ΡΑΕ μετά από αιτήματα της ίδιας της εταιρείας προχώρησε σε μαζική ανάκληση αδειών αιολικών πάρκων ισχύος 200 μεγαβάτ σε οκτώ αιολικά, από τα οποία τα έξι τοποθετούνταν στο νομό Φλώρινας και τα δύο στους νομούς Κιλκίς και Κορινθίας, αναφέρει δημοσίευμα του Euro2day.

Οι άδειες, την ακύρωση των οποίων ζήτησε η ξένη εταιρεία, αντιστοιχούν περίπου στο 30% του χαρτοφυλακίου αδειών που κατέχει. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί στην Ελλάδα αιολικά συνολικής ισχύος 316 μεγαβάτ και φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 11,5 μεγαβάτ.

Η γραφειοκρατία, οι καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών και οι συχνές αλλαγές του θεσμικού πλαισίου, σε συνδυασμό με το κόστος τήρησης των αδειών (εγγυητικές επιστολές), κάποιες φορές καθιστούν τις επενδύσεις ασύμφορες με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι επενδυτές να αποσύρονται, καταλήγει το δημοσίευμα. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη