Trending

Ανάθεση 46 εκατομμυρίων ευρώ για του έξυπνους μετρητές της ΔΕΗ σε εταιρεία συμφερόντων Κόκκαλη

Η Intracom Telecom αναλαμβάνει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες την προμήθεια του πιλοτικού διαγωνισμού του ΔΕΔΔΗΕ.

Πρόκειται για 200.000 έξυπνους μετρητές με τιμή προσφοράς τα 46 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το www.worldenergynews.gr.

Ο διαγωνισμός για την εγκατάσταση των περίπου 200.000 «έξυπνων» μετρητών πανελλαδικά αφορά σε ένα από τα πιο σημαντικά στρατηγικά έργα που υλοποιεί ο ΔΕΔΔΗΕ βάσει του επιχειρησιακού του σχεδίου.

Με βάση τα συμπεράσματα που προκύπτουν και την εμπειρία που θα αποκτηθεί από την εκτέλεση του έργου, ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση της τηλεμέτρησης σε ολόκληρη τη χώρα.

Σημειώνεται, ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει την υποχρέωση έναντι της ΕΕ να αντικαταστήσει το σύνολο των μετρητών του ρεύματος με νέους σύγχρονης τεχνολογίας, τους λεγόμενους «έξυπνους μετρητές», που θα παρέχουν ευελιξία τόσο στους τελικούς χρήστες της ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και κυρίως στο δίκτυο, τις εταιρείες παραγωγής και τις εταιρείες προμήθειας.

Για να αντικατασταθούν οι συνολικά 7,5 εκατομμύρια μετρητές της ΔΕΗ, υπολογίζεται ότι απαιτείται άνω του 1 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, στο παρελθόν είχε συζητηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου μέσω του ΕΣΠΑ.
Προκειμένου να εξεταστούν όλες οι παράμετροι και κυρίως να επιλεγεί η τεχνολογία των «έξυπνων» μετρητών, που θα εγκατασταθούν στην ελληνική αγορά, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ ένας πιλοτικός διαγωνισμός για την αντικατάσταση 200.000 σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο διαγωνισμός εξελίχθηκε σε… γεφύρι της Άρτας, αφού προκηρύχθηκε τον Ιούλιο του 2014, μετά από διαβούλευση που είχε ξεκινήσει το Δεκέμβριο του 2013.

Τον Οκτώβριο του 2015 υποβλήθηκαν τρεις προσφορές από την κοινοπραξία ΟΤΕ-Intrakat- Intrasoft International, την  Intracom Telecom και το σχήμα Microdata-CMEC.

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα το Σεπτέμβριο του 2016 η κοινοπραξία της CMEC με την Microdata «κόπηκε» από το διαγωνισμό, διότι ο φάκελος της κρίθηκε ανεπαρκής, λόγω ελλείψεων που συμπληρώθηκαν εκ των υστέρων με επιστολές. via Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη