Trending

Απάντηση Κοτζιά σε Ερντογάν: Η ιστορία της ελληνικής καρδιάς φτάνει μέχρι την Ινδία

«Η ιστορία της ελληνικής καρδιάς φτάνει μέχρι την Ινδία. Αλλά τα σύνορα της καρδιάς μας δεν είναι τα σύνορα του διεθνούς δικαίου. Ο σεβασμός των συνόρων είναι υποχρεωτικός» διεμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά την κοινή συνέντευξή Τύπου με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δηλώσεις περί αμφισβήτησης της συνθήκης της Λωζάννης και «συνόρων της καρδιάς».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κοτζιάς έκανε ειδική αναφορά και στην Ιστορία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να είναι σχολείο και όχι φυλακή» και προσέθεσε: «Την Ιστορία πρέπει να την αντιμετωπίζει κανείς με σεβασμό και όχι με ασέβεια, έτσι όπως είναι στην πραγματικότητα και όχι με μια εκ των υστέρων μυθολογία».

Η κίνηση αυτή θεωρείται από αναλυτές ως πολύ σημαντική καθώς απαντά τόσο στον Ερντογάν που όπου βρεθεί και όπου σταθεί θέτει ζήτημα σχετικά με την συνθήκη της Λωζάνης, αλλά και στον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα που το τελευταίο διάστημα τορπιλίζει τις καλές σχέσεις γειτονίας με αναφορές σε ανιστόρητα ζητήματα με πλέον πρόσφατη την ανάρτηση στο facebook δήλωσεις σύμφωνα με την οποία το γεγονός ότι η Ακρόπολη σώθηκε από Αλβανούς.

Η δήλωση αυτή του Έλληνα ΥΠΕΞ αποκτά ειδικό βάρος καθώς γίνεται παρουσία του Ρώσου ομολόγου του. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη