Trending

Coca Cola HBC: Πτώση πωλήσεων, αύξηση εσόδων

Η Coca-Cola HBC AG, ένας από τους κορυφαίους εμφιαλωτές των σημάτων της The Coca-Cola Company, ανακοίνωσε σήμερα την περιληπτική ενημέρωση για την πορεία των εργασιών του τρίτου τριμήνου του 2016.

Βασικά μεγέθη τρίτου τριμήνου
• Η τάση του όγκου πωλήσεων εξελίχθηκε όπως αναμενόταν στη διάρκεια του τριμήνου με πτώση 1,0% έναντι αυξημένων συγκριτικών μεγεθών, καθώς κατά το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι είχαν καταγραφεί αυξημένες πωλήσεις λόγω μεγαλύτερης ζήτησης στην κατηγορία των εμφιαλωμένων νερών. O όγκος πωλήσεων υποχώρησε κατά 0,3% σε εννεάμηνη βάση.

− Ο όγκος πωλήσεων στις αναπτυγμένες αγορές συνέχισε την τάση που καταγράφηκε το πρώτο εξάμηνο του έτους, επηρεαζόμενος από την αρκετά υψηλότερη συγκριτική βάση το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι. Η πτώση κατά 2,5% οφείλεται στις μειωμένες πωλήσεις στην κατηγορία εμφιαλωμένων νερών σε Ιταλία και Αυστρία.

− Ο όγκος πωλήσεων στις αναπτυσσόμενες αγορές υποχώρησε κατά 4,2% στη διάρκεια του τριμήνου, έναντι αύξησης 10,4% κατά το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

− Ο όγκος πωλήσεων στις αναδυόμενες αγορές αυξήθηκε κατά 1,3%, γεγονός που σηματοδοτεί βελτίωση σε σχέση με την τάση του πρώτου εξαμήνου και οφείλεται στη συνεχιζόμενη άνοδο των πωλήσεων στη Νιγηρία και τη Ρουμανία και στην επιβράδυνση της πτώσης του όγκου πωλήσεων στη Ρωσία.

•Όπως δηλώνει η εταιρεία: "Η έμφασή μας στις πρωτοβουλίες διαχείρισης της αύξησης των εσόδων οδήγησε σε μία αύξηση των καθαρών εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση κατά 3,8%, με το μείγμα κατηγορίας και συσκευασίας να βελτιώνεται σε όλες τις αγορές.

− Οι προωθητικές ενέργειες και το δυσμενές μείγμα καναλιών διανομής επηρέασαν τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση στις αναπτυγμένες αγορές, τα οποία υποχώρησαν κατά 0,3%.

− Στις αναπτυσσόμενες αγορές, η αποτελεσματική διαχείριση των προωθητικών ενεργειών σε συνδυασμό με τις μειωμένες αποπληθωριστικές πιέσεις, οδήγησαν σε αύξηση των καθαρών εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση κατά 3,5%, αντιστρέφοντας την αρνητική τάση του πρώτου εξαμήνου του έτους.

− Οι αυξήσεις των τιμών στις αναδυόμενες αγορές οδήγησαν σε αύξηση κατά 8,1% των καθαρών εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση, επιταχύνοντας έτσι το ρυθμό αύξησης που είχε επιτευχθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη